نوشته شده توسط : کوروش فنایی

کوپلینگ زنجیری چیست؟
در تمامی صنایع برای انتقال قدرت از یک شفت یک شفت دیگر از کوپلینگ استفاده می کنند. کوپلینگ ها در اصل وظیفه دارند نیرو، گشتاور و سرعت را از یک شفت یا محور محرک به شفت یا محور متحرک انتقال دهد. علاوه بر این موراد کوپلینگ ها وظایف دیگری مانند تحمل ناهمواری های محوری و زاویه ای، تحمل ناهمراستایی شفت ها و جلوگیری از انتقال گرما دارند. کوپلینگ ها وابسته به طراحی و عملکردشان در طرح ها و انواع مختلف ساخته می شوند و به کار گرفته می شوند. کوپلینگ زنجیری شامل دو هاب (چرخ دنده)، یک زنجیر کوپلینگ شبیه یک رشته زنجیره غلتکی دوتایی و یک پوسته است. پوشش کوپلینگ در تمامی کوپلینگ ها استفاده نمی‌شود؛ ولی برای طول عمر بالا توصیه می‌شود. یک کوپلینگ زنجیری می‌تواند گشتاور بین 150 نیوتن متر تا 17800 نیوتن متر را انتقال دهد و همچنین با قطر شفت از 12 میلی متر تا 150 میلی متر تولید می‌شود.

کوپلینگ زنجیری

مزایا و ویژگی های کوپلینگ زنجیری
نصب ساده‌ای دارد.
در محیط‌های ساینده و مربوط به خوبی کار می‌کند.
کوپلینگ های ایمنی هستند.
مقرون به صرفه هستند.
می‌توانند بالاترین گشتاورها را انتقال دهد.
کارایی ماشین را به حداکثر می‌رساند.
در برابر بارهای شوک و ضربه‌ای مقاوم می‌باشد. 
معایب کوپلینگ زنجیری
به دلیل وجود مشکلاتی در تأمین و نگهداری تعادل و بالانس مورد نیاز کوپلینگ، سرعت محدودی دارد.
کوپلینگ زنجیری نیاز بسیار زیادی به روانکاری دارند.
ناهماهنگی شفت بسیار کمی را می‌توانند جبران کنند.

ادامه مطالب


کاربرد کوپلینگ زنجیری
کوپلینگ های زنجیری از آنجایی که توانایی یکنواخت کردن توزیع گشتاور در کوپلرها را دارند، معمولاً در کاربردهای سرعت پایین و گشتاور بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه چند نمونه از کاربردهای کوپلینگ زنجیری آورده شده است.

کوپلینگ زنجیری برای اتصال به یک ماشین جهت انتقال نیرو به انتهای یک موتور یا گیربکس صنعتی متصل می شود.
به عنوان یک بافر در برابر شوک‌های ناگهانی که ممکن است باعث عدم هماهنگی شفت ها شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
برای حفظ یکپارچگی شفت ها به دلیل انتقال حرارت از درایو به درایو
کوپلینگ زنجیری محبوب‌ترین نوع کوپلینگ برای استفاده در نوار نقاله زنجیری است.
کوپلینگ های زنجیری اغلب در کاربردهایی با محدوده سرعت کم تا متوسط و گشتاور بالا مانند کوپلینگ شفت خط در نوار نقاله های غلتکی استفاده می شوند و در کاربردهایی که سرعت در آن ها بالاست و از کوپلینگ هایی مانند فالک و دنده ای استفاده می کنند، کاربرد ندارد. در کاربردهای استاندارد انتقال قدرت، کوپلینگ های زنجیری در طیف وسیعی از اندازه های شفت (قطر سوراخ های معمولی در محدود 1.2 تا 4 اینچ) و ظرفیت های گشتاور کاربرد دارند. این کوپلینگ ها می توانند انحرافات زاویه ای تا 1 درجه و نا هماهنگی های موازی تا 2 درصد از گام زنجیر را در خود جای دهند.

محصولات پیشنهادی:فروش کوپلینگ KB
ساختار کوپلینگ زنجیری
کوپلینگ های زنجیری ساختار ساده‌ای دارند که تعویض، نصب و برداشتن آن‌ها را آسان می‌کند. ساختمان این نوع کوپلینگ طوری طراحی شده که باید توسط روغن گریس روانکاری شود. پس به همین منظور از یک پوشش جهت نشت بندی گریس استفاده می‌گردد. در کوپلینگ های زنجیری به منظور بیرون کشیدن زنجیر از یک پین قابل جدا شدن که بر روی حلقه اصلی قرار داده شده، استفاده می‌شود. در کوپلینگ‌های زنجیری، برای تعیین نامیزانی مجاز و انعطاف پذیری پیچشی از فاصله و انعطاف غلتک‌ها و دندانه‌های چرخ زنجیر استفاده می‌کنند.

کوپلینگ زنجیری دارای دو چرخ دنده زنجیری که مشابه دندانه های سخت است، می باشد. دندانه این چرخ دنده ها به وسیله زنجیری که دارای عرضی شامل دو غلتک یا زنجیر بی صداست به هم متصل هستند. کوپلینگ زنجیری طوری طراحی شده است که باید توسط روغن گریس روانکاری شود. در کوپلینگ زنجیری، برای تعیین نامیزانی مجاز و انعطاف پذیری پیچشی از فاصله و انعطاف غلتک ها و دندانه های چرخ زنجیر استفاده می کنند.

ساختار کوپلینگ زنجیری

جدول ابعاد کوپلینگ زنجیری
در جدول زیر ابعاد انواع سایزهای کوپلینگ زنجیری نشان داده شده است.

 





:: بازدید از این مطلب : 25
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 29 آبان 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: