نوشته شده توسط : کوروش فنایی

گیربکس شریف اصفهان، نامی شناخته شده در صنعت گیربکس ایران است و سابقه‌ای درخشان در زمینه تولید انواع گیربکس صنعتی و الکترو گیربکس دارد. شرکت شریف همواره در تلاش بوده تا محصولات خود را مطابق با استانداردهای جهانی طراحی و تولید نماید و برای جلب رضایت مشتریان، محصولات باکیفیت و خدمات پس از فروش مناسبی مانند گارانتی اصالت و سلامت کالا و تأمین قطعات ارائه نماید.

https://www.kalasanati.com/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%AC%D9%88/111/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C/%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3-%D8%B4%D8%B1%DB%8C%D9%81-%D8%A7%D8%B5%D9%81%D9%87%D8%A7%D9%86-sharif

 

از جمله مزایای گیربکس شریف می‌توان به کیفیت بالا، تنوع گیربکس‌ها، قیمت مناسب و خدمات پس از فروش اشاره کرد. وب‌سایت کالا صنعتی به‌عنوان نماینده رسمی گیربکس شریف، تمامی محصولات این شرکت را با قیمت نمایندگی و در کمترین زمان ممکن به سراسر ایران ارسال می‌نماید.

در ادامه انواع گیربکس شریف قابل سفارش در وب‌سایت کالا صنعتی را معرفی می‌کنیم.

انواع گیربکس هلیکال شریف
محصولات شرکت شریف شامل انواع گیربکس هلیکال می‌شود. این شرکت یکی از نخستین تولیدکنندگان گیربکس هلیکال و جزو معدود تولیدکنندگان انبوه گیربکس‌های بول هلیکال در ایران به شمار می‌آید. انواع گیربکس هلیکال شریف در ۵ گروه با نام‌های تجاری زیر تولید می‌شوند:

گیربکس سری G شریف: گیربکس هلیکال شافت مستقیم طرح VEM آلمان
گیربکس سری R شریف: گیربکس هلیکال شافت مستقیم طرح SEW آلمان
گیربکس سری K شریف: گیربکس بول هلیکال
گیربکس سری H شریف: گیربکس هلیکال شفت موازی 3 محور
گیربکس سری F شریف: گیربکس هلیکال آویز

انواع گیربکس شریف

هریک از تیپ‌های گیربکس شریف برای کاربرد خاصی طراحی شده‌اند که در ادامه با مشخصات فنی آن‌ها بیشتر آشنا می‌شویم.

گیربکس شریف سری G (هلیکال شفت مستقیم طرح VEM)

گیربکس سری G شرکت شریف، یکی از انواع گیربکس هلیکال شفت مستقیم است که طراحی مشابه گیربکس VEM آلمان را دارد. ورودی این گیربکس هلیکال شریف در سه حالت تولید می‌شود:

دو سر شفت
هالو شفت
کوپل مستقیم با الکتروموتور
در حالت دو سر شفت موتور به‌وسیله کوپلینگ یا تسمه و پولی و در حالت هالوشفت به‌وسیله فلنج به گیربکس متصل می‌شود؛ ولی در حالت کوپل مستقیم، موتور باید به کارخانه شریف ارسال شود تا روی شفت آن، دنده نصب شود.

خروجی گیربکس سری G شریف نیز در دو نوع پایه‌دار (G) و فلنج دار (GF) تولید می‌شود. از گیربکس‌های فلنج دار، عموماً برای نصب عمودی و گیربکس‌های پایه‌دار برای نصب افقی استفاده می‌شود.

 



:: بازدید از این مطلب : 12
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 30 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

شرکت آگر در سال 1394 با نام شرکت مهندسین نوین سازان صنعت برق سپاهان اقدام به طراحی و ساخت اولین درایو (اینورتر) کرد و اولین محصول خود را در توان 5.5 کیلووات به تولید رسانید. در ادامه راه با تحقیق و پژوهش در جهت توسعه این محصول منجر به ایجاد تغییرات اساسی در طراحی و همچنین اضافه کردن الگوریتم های پیچیده تر کنترل برداری گردید. سرانجام در سال 1396 محصولی قابل دفاع توسط شرکت ساخته شد و نام تجاری شرکت خود را با عنوان آگر الکترونیک به ثبت رسانید. این شرکت در سال 1397 با توسعه محصولات خود از توان 2.2 کیلووات تا 110 کیلووات در سه مدل NE100، NG100، NP100 نمود. همچنین این امکان را دارد تا از تون 132 کیلوات تا 400 کیلووات را طراحی کرده و به صورت سفارشی تولید کند. تمامی محصولات شرکت آگر منطبق بر استاندارد IEC61800 بوده و دارای گواهی نامه های معتبر از آزمایشگاه های مرجع انرژی ایران (EPIL) می باشد. محصولات آگر در صنایع زیادی همچون صنایع معدنی، فولاد، تهویه مطبوع، نساجی، کاغذ سازی، شیمیایی و ... در کاربرد هایی مانند پمپ و فن، کرین (جرثقیل)، میکسر، اکسترودر و ... مورد استفاده قرار گرفته است. برای اطلاع از نحوه خرید اینورتر ایرانی با کارشناسان ما در تماس باشید.

انواع اینورتر های آگر
اینورتر های آگر شامل چهار سری می باشد که به طور خلاصه به توضیح مشخصات هر کدام می پردازیم.

AG90
AG100
AG110
NG100
این اینورتر با توجه به درجه حفاظتی پایین خود (IP20) خود مناسب استفاده در تابلو برق می باشد. مناسب راه اندازی موتور های آسنکرون و قابلیت اندازه گیری خودکار پارامترهای موتور را دارد. دارای کنترلر PID یکپارچه، PLC داخلی، ۲ ورودی و ۲ خروجی آنالوگ، ۷ ورودی دیجیتال ۲ خروجی رله ای و ۱ خروجی ترانیستوری، ارتباط سریال (Modbus-RTU)، مد کنترلی (V/F) و دیگر امکانات است. این درایو قابلیت راه اندازی چهار موتور آسنکرون به طور همزمان را دارد و دمای کارکرد 10- تا 50 درجه سانتیگراد و در ارتفاع کمتر از 1000 متر می باشد.

محصولات پیشنهادی:قیمت اینورتر
قابلیت های اینورتر آگر
دقت سرعت و گشتاور ۰.۰۱ درصد
بیشترین فرکانس خروجی در مد اسکالر از ۰ تا ۳۲۰۰ هرتز و در مد وکتور از صفر تا ۳۰۰ هرتز
قابلیت اتصال انکودر تفاضلی (Incremental Encoder) 65535- 0
بازه ی تغییر فرکانس کریر از ۰.۵ تا ۱۶ کیلوهرتز
دارای ورودی و خروجی های مجازی
امکان قفل کردن منوی تنظیمات
دارای انواع منحنی‌های (V/F) به شرح ذیل

Linear Curve
Multi-Point Curve
Nth Power Curve
V/F Separation
Complete Separation
Half Separation
مدت زمان شتابگیری مثبت و منفی ۰ تا ۶۵۰۰ ثانیه
تزریق جریان ۰- 100% DC / sec 3600
حفاظت‌های پیشرفته در مقابل ولتاژ، اضافه بار، کاهش بار
دارای توابع Jog

منبع:https://www.kalasanati.com/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%AC%D9%88/1229/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%AA%D9%88%D9%85%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86/%D8%A7%DB%8C%D9%86%D9%88%D8%B1%D8%AA%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C/%D8%A7%DB%8C%D9%86%D9%88%D8%B1%D8%AA%D8%B1-%D8%A2%DA%AF%D8%B1

 

دارای منحنی‌های شتابگیری مختلف و قابل تنظیم
ذخیره سازی ۳ خطای آخر رخ داده
دارای کیپد جداشونده
مشخصات اختصاصی سری AG90
تقویت گشتاور (Torque boost) تا ۳۰ درصد
تحمل اضافه جریان ۱۸۰ درصد در ۱ ثانیه
تحمل اضافه جریان ۱۵۰ درصد در ۱۰ ثانیه
تحمل اضافه جریان ۱۲۰ درصد در ۶۰ ثانیه
اینورتر ۀگر

مشخصات اختصاصی سری AG100
دارای ۳ مد کنترلی اسکالر (V/F)، وکتور (Sensorless Flux Vector Control)، وکتور حلقه بسته (Close-Loop Vector Control)
قابلیت ایجاد گشتاور اولیه تا ۲۰۰ درصد
تا رنج 18.5 کیلووات دارای یونیت ترمز داخلی
تحمل اضافه جریان ۱۲۰ درصد در ۱۰ دقیقه
اینورتر آگر

محصولات پیشنهادی: اینورتر پرتو صنعت
مشخصات اختصاصی سری AG110
دارای۳ مد کنترلی (V/F), وکتور(Sensorless Flux Vector Control), وکتور حلقه بسته (Close-Loop Vector Control)
قابلیت ایجاد گشتاور اولیه تا ۲۰۰ درصد
تا رنج ۱۵ کیلووات دارای یونیت ترمز داخلی
تحمل اضافه جریان ۱۸۰ درصد در ۳ ثانیه
تحمل اضافه جریان ۱۵۰ درصد در ۵ دقیقه
اینورتر آگر

مشخصات اختصاصی سری NG100
بازه وسیع ولتاژ ورودی برای کاربردهای صنعتی
دارای عملکردهای حفاظتی با کارایی بالا و سازگار با محیط‌های صنعتی:
خطای کم شدن بار از حد مجاز
حفاظت از راه اندازی در شرایط مختلف
حفاظت‌های حرارتی
حفاظت‌ها ولتاژ و جریان مختلف
دارای PID کنترلر داخلی
دارای PLC داخلی با ۷ ورودی، ۴ خروجی و ۱۶ مقدار مرجع
قابلیت انتخاب سیگنال ورودی به صورت PNP / NPN
دارای پورت سریال RS485(Modbus-RTU)
این سری از اینورتر آگر از الگوریتم کنترلی FOC استفاده می کنند که باعث می شود در فرکانس های پایین، تا حدود دو برابر گشتاور نامی موتور، گشتاور ایجاد کند. از دیگر مزیت های این روش دقت بالای خروجی می باشد.

این سری امکان محاسبه خودکار پارامترهای مهم موتور را نیز دارد که باعث افزایش دقت و گشتاور می باشد. این درایو از انکودرهای تفاضلی پشتیبانی کرده که با استفاده از آن ها دقت محاسبات خود را بالاتر برده و درنهایت باعث افزایش بیشتر دقت و گشتاور می شود.

این گروه در کاربردهای گشتاور بالا به کار می رود.

 



:: بازدید از این مطلب : 12
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 28 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

گیربکس صنعتی یکی از قطعات حیاتی در تجهیزات و ماشین آلات صنعتی است و به صورت گسترده در صنایع مختلفی مانند خودروسازی، معادن، نقت و گاز، پتروشیمی، فلزکاری و ... مورد استفاده قرار می گیرد. این قطعه نقش مؤثری در عملکرد و کارایی کل سیستم دارد و در بعضی موارد حتی می تواند از خطرات و آسیب های احتمالی برای دستگاه ها و نفرات جلوگیری کند. به طور کلی، گیربکس صنعتی وسیله ای مکانیکی است که برای انتقال نیرو از یک شفت (محور) چرخان به محور دیگری در ماشین آلات صنعتی استفاده می شود. هدف استفاده از گیربکس ها، کنترل سرعت و گشتاور ورودی و تنظیم آن به میزان دلخواه است. گیربکس های صنعتی را بر اساس نوع دنده های آن ها به 4 دسته هلیکال، مخروطی، حلزونی و خورشیدی تقسیم بندی می کنند که هرکدام ویژگی ها، مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند.

قطعاً انتخاب گیربکس مناسب به عوامل متعددی از جمله گشتاور مورد نیاز، نسبت تبدیل سرعت، شرایط کارکرد و کاربرد مورد نظر بستگی دارد؛ به همین علت تولید کنندگان این محصولات، طیف وسیعی از گیربکس ها را برای برآورده نمودن هر خواسته و نیاز صنعتی طراحی و تولید می کنند. در این مقاله به یررسی انواع گیربکس های صنعتی، کاربردها، مشخصات و ویژگی های هر یک پرداخته و در پایان نکاتی در خصوص انتخاب و نحوه استفاده از آن ها بیان می کنیم؛ همچنین خلاصه مطالب این مقاله را می توانید در پادکست زیر بشنوید. گیربکس صنعتی وسیله ای مکانیکی است که برای انتقال نیرو و گشتاور از محور چرخان یک دستگاه (معمولاً الکتروموتور) به سایر قطعات که به محور دیگر گیربکس متصل هستند، استفاده می شود و نقش بسیار مهمی در ماشین آلات صنعتی ایفا می نمایند. وظیفه اصلی یک گیربکس صنعتی، کاهش یا افزایش سرعت و گشتاور ورودی است و به دو دسته گیربکس صنعتی کاهنده و افزاینده تقسیم بندی می شوند؛ در گیربکس صنعتی کاهنده دور ورودی موتور با نسبت مشخصی کاهش داده می شود و در نتیجه گشتاور در محور خروجی افزایش می یابد و در گیربکس های افزاینده این فرآیند عکس گیربکس های کاهنده است. گیربکس های کاهنده رایج تر از گیربکس های افزاینده بوده و در صنایع بیشتری مورد استفاده قرار می گیرند.

قیمت گیربکس صنعتی
قیمت گیربکس صنعتی با توجه به مواردی مانند نوع گیربکس، مشخصات فنی آن، ابعاد و ظرفیت گشتاور گیربکس، برند تولید کننده و مواد اولیه به کار رفته در آن تغییر می کند. بدیهی است، انواع گیربکس صنعتی بزرگ یا اصطلاحاً سنگین، قیمت بالاتری نسبت به گیربکس صنعتی کوچک دارند. همچنین محصولات برندهای معتبر تولید کننده گیربکس که اغلب شامل تولید کنندگان گیربکس اروپایی می شود، قیمت بیشتری نسبت به گیربکس چینی یا ایرانی دارند. از این موارد که بگذریم، قیمت گیربکس صنعتی بر حسب نوع دنده های آن نیز تغییر می کند. گیربکس های هلیکال و خورشیدی راندمان بالاتری نسبت به گیربکس حلزونی دارند، بنابراین قیمت این گیربکس ها نیز بیشتر خواهد بود. همچنین معمولا قیمت گیربکس صنعتی کوچک از گیربکس هایی که ابعاد بزرگتری دارند کمتر خواهد بود. برای آگاهی از قیمت گیربکس صنعتی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

انواع گیربکس صنعتی

خرید گیربکس صنعتی
وقتی صحبت از خرید گیربکس صنعتی می شود فاکتورهای مختلفی را باید در نظر گرفت تا بهترین گیربکس صنعتی را متناسب با نیاز خود انتخاب نمایید. از آن جایی که وظیفه اصلی گیربکس انتقال نیرو و گشتاور الکتروموتور است، ابتدا باید ویژگی ها و مشخصاتی که مرتبط با موتور هستند را بررسی کرد. از جمله این ویژگی ها می توان به:

سایز گیربکس
توان و سرعت ورودی گیربکس
نسبت دنده
دور خروجی گیربکس
نحوه اتصال گیربکس به موتور (کوپل مستقیم، کوپلینگ، کلاچ، تسمه و پولی، فلنج و ...)
آرایش محورها
همچنین پیش از خرید گیربکس صنعتی باید نیازهای مورد انتظار از گیربکس و همچنین شرایط محیط کار آن را به دقت سنجیده و با مشخصات گیربکس انطباق دهید. از جمله این ویژگی های می توان به موارد زیر اشاره نمود:

بار محوری و شعاعی قابل تحمل گیربکس
طریقه نصب گیربکس صنعتی
ابعاد و وزن گیربکس
مدت زمان کارکرد مداوم گیربکس صنعتی
دمای محیط کار و شرایط آب و هوایی
الزامات تعمیر و نگهداری مانند روغنکاری و ...
با بررسی این موارد، می توانید با دید کامل تر و بهتری به انتخاب گیربکس صنعتی بپردازید ولی با این حال، پیشنهاد می کنیم قبل از اقدام به خرید گیربکس صنعتی با یک کارشناس در این زمینه مشورت نمایید تا تمامی موارد مورد نیاز را بررسی نمایید. اما یکی از مهم ترین معیارهای هر فردی برای خرید گیربکس صنعتی، قیمت محصول است؛ به همین علت در بخش بعدی به مقایسه هزینه و قیمت انواع گیربکس ها می پردازیم.

فروش گیربکس صنعتی
بیشتر تولید کنندگان گیربکس صنعتی، برای رفاه بیشتر مشتریان، خدماتی مانند گارانتی تعویض، تعمیر یا تأمین قطعات در نظر گرفته اند اما شرط استفاده از این خدمات این است که گیربکس از نماینده فروش گیربکس صنعتی خریداری شده باشد. خوشبختانه وبسایت کالا صنعتی موفق به کسب نمایندگی رسمی یا عاملیت فروش اکثر برندهای معتبر ایرانی و خارجی شده است و آماده فروش گیربکس صنعتی در انواع مختلف و برندهای معتبر بازار به شما عزیزان می باشد. همچنین کارشناسان فروش این وبسایت در هر مرحله از انتخاب، خرید، نصب، راه اندازی، تعمیر و نگهداری گیربکس صنعتی همراه شما عزیزان هستند و می توانید از مشاوره تخصصی رایگان این مجموعه بهره مند شوید.

انواع گیربکس صنعتی
گیربکس های صنعتی از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم. اما مهم ترین قسمت یک گیربکس صنعتی، چرخ دنده های آن است؛ اصلی ترین روش دسته بندی گیربکس ها، بر اساس نوع دنده های آن ها بوده و بر این اساس تمام مشخصات فنی گیربکس مانند نسبت دنده، گشتاور، سرعت، تحمل بار، راندمان و حتی میزان صدا و لرزش آن ها در حین کار نیز تغییر می کند. کلی ترین دسته بندی گیربکس های صنعتی به صورت زیر می باشد:

گیربکس افزاینده

این گیربکس ها همانطور که از نام آن پیداست، دور ورودی به گیربکس را افزایش می دهد. از گیربکس افزاینده در صنایع نیروگاهی، پالایشگاهی مثل توربین باد استفاده زیادی می شود. گیربکس افزاینده عموما به صورت سفارشی ساخته می شود و به صورت موجودی در انبار موجود نمی باشد.

گیربکس کاهنده

این نوع گیربکس ها که در بسیاری از صنایع کوچک و بزرگ و حتی دستگاه های خانگی کاربرد دارد، با کاهش دور ورودی به گیربکس و تحویل آن در قسمت خروجی باعث افزایش گشتاور شده و تجهیز مصرف کننده را به چرخش در می آورد. گیربکس صنعتی کاهنده بسیار پر مصرف بوده و سهم بزرگی از تولیدات کارخانجات گیربکس سازی را به خود اختصاص داده است. با توجه به اهمیت و گستره وسیع استفاده گیربکس صنعتی کاهنده به معرفی انواع گیربکس کاهنده می پردازیم.

انواع گیربکس صنعتی کاهنده :

کلیک کنید

 

گیربکس حلزونی
گیربکس هلیکال
گیربکس خورشیدی
گیربکس سایکلو
گیربکس حلزونی
گیربکس حلزونی بر خلاف گیربکس های قبلی از یک ماردون و یک چرخ دنده حلزونی استفاده می نماید اصلی ترین مزایای این گیربکس صنعتی اندازه کوچک، عدم برگشت پذیری و نصب در جهت های مختلف است اما با این وجود، این گیربکس ها معایبی نیز دارند، از جمله راندمان پایین تر، اصطکاک و اتلاف انرژی بیشتر و سایش بیشتر دنده ها و عمر کاری پایین تری نسبت به سایر گیربکس های صنعتی دارد. گیربکس حلزونی از یک دنده ماردون فولادی به عنوان ورودی و یک دنده حلزونی برنجی (آلیاژ فسفر-برنز) که شافت خروجی به آن متصل می شود، تشکیل شده و جهت انتقال قدرت را 90 درجه تغییر می دهد. این گیربکس ها به گیربکس 90 درجه نیز شناخته می شود.

گیربکس هلیکال
گیربکس هلیکال از دو یا چند چرخ دنده هلیکال تشکیل شده است؛ دندانه های این چرخ دنده ها به صورت زاویه دار با محور اصلی چرخ دنده بریده شده و شکل مارپیچ دارند. طراحی خاص این دنده ها امکان انتقال کارآمد و نرم تر نیرو و همچنین کاهش صدا و لرزش این گیربکس صنعتی را در مقایسه با سایر دنده ها فراهم می نماید.
از جمله مزایای گیربکس هلیکال می توان به راندمان بالا، اتلاف انرژی کم تر، صدا و لرزش کم تر و همچنین افزایش ظرفیت بار و گشتاور اشاره نمود. گیربکس های هلیکال، خود به چند دسته تقسیم می شوند که مهم ترین آن ها عبارتند از:

گیربکس هلیکال شافت مستقیم : محور ورودی و خروجی گیربکس در یک راستا قرار دارد.
گیربکس بول هلیکال یا کرانویل پینیون : از دنده های مخروطی BEVEL ساخته می شود و تغییر زاویه 90 درجه در جهت خروجی نسبت به جهت ورودی ایجاد می کند.
گیربکس هلیکال آویز یا شافت موازی: محور ورودی و خروجی به صورت موازی با هم قرار دارد.
گیربکس هلیکال سه یا چهار محور یا گیربکس قورباغه ای
هلیکال شافت موازی و شافت متعامد: معمولا گیربکس های هلیکال سنگین کار که بعضا تحت عنوان گیربکس صنعتی شناخته می شود، با نام شافت موازی و شافت متعامد (بستگی به جهت خروجی گیربکس دارد) بین صنعتگران نامیده می شود.
برای اطلاعات بیشتر در خصوص مشخصات این گیربکس ها و دریافت لیست قیمت گیربکس هلیکال از منوی وبسایت کالا صنعتی، گیربکس مدنظر را انتخاب نمایید و یا با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 



:: بازدید از این مطلب : 12
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 26 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

بلبرینگ و رولبرینگ ها یکی از اصلی ترین اجزا تمامی قطعاتی صنعتی دوار هستند تا بتوانند حرکتی چرخشی در این قطعات را تسهیل نمایند. این قطعات در طیف وسیعی از قطعات نظیر خودرو، گیربکس صنعتی، الکتروموتور، پمپ، هواپیما، ژنراتور و حتی لوازم خانگی مانند یخچال، جاروبرقی، ماشین لباسشویی و... استفاده می شوند. هر بلبرینگ و رولبرینگ دارای کد مخصوص به خود هستند. شماره فنی بلبرینگ نشانگر تمامی مشخصات بلبرینگ نظیر نوع، اندازه، نوع قفسه و... می باشد. شماره فنی بلبرینگ ها می تواند شامل عدد یا عدد به همراه حروف باشد که در این مقاله به بررسی کامل شماره فنی بلبرینگ ها پرداخته شده است. با مطالعه این مقاله شما می توانید با خواندن شماره فنی بلبرینگ تمامی اطلاعات لازم در مورد بلبرینگ خود را به دست آورید. همچنین در صورت نیاز به راهنمایی در مورد نوع بلبرینگ و رولبرینگ مناسب برای الکتروموتور ، می توانید با کارشناسان فروش کالا صنعتی در تماس باشید.

کلیک کنید

 

انواع بیرینگ
ساختار شماره فنی بلبرینگ
همانطور که گفته شد ساختار شماره فنی بلبرینگ ها می تواند شامل تنها عدد و یا عدد به همراه حروف باشد. ساختار شماره فنی بلبرینگ ها شامل نوع بلبرینگ یا رولبرینگ، اندازه آن ها، وجود یا عدم وجود خار، نوع آب بند، نوع قفسه و... است. در شکل زیر این ساختار آورده شده است. باید توجه داشت بلبرینگ و رولبرینگ ها همگی در ساختار شماره فنی خود نوع بلبرینگ و اندازه بلبرینگ را دارند و لازم نیست حتماً دارای پیشوند و پسوند باشند. همچنین جهت اطلاع از سایر پسوندها به طور دقیق به آخر مقاله مراجعه کنید.

ساختار شماره فنی بلبرینگ

پیشوند بلبرینگ
پیشوند بلبرینگ یک عدد نیست؛ بلکه با حروف مشخص می شوند. پیشوند بلبرینگ معمولاً اطلاعات خاصی را راجع به بلبرینگ بیان می کند و بسیار کم در شماره فنی بلبرینگ ها وجود دارد. در جدول اصلی ترین پیشوند های بکار رفته در شماره فنی بلبرینگ ها به همراه معنی آن ها آورده شده است.

پیشوند توضیحات
AR مجموعه بلبرینگ و رولبرینگ با قفسه
GS واشر محفظه رولبرینگ استوانه ای کف گرد
K رولبرینگ استوانه ای و مونتاژ قفسه کف گرد
L رینگ داخلی و رینگ خارجی قابل جدا شدن هستند.
R رینگ داخلی یا خارجی قابل جدا شدن هستند.
W,S بلبرینگ از جنس فولاد ضد زنگ (شیار عمیق)
WF بلبرینگ از جنس فولاد ضد زنگ با فلنج روی رینگ خارجی (شیار عمیق)
WS واشر شفت یک رولبرینگ استوانه ای کف گرد
F فلنج روی رینگ خارجی (شیار عمیق)
نوع بلبرینگ
قسمت دوم شماره فنی بلبرینگ، بیانگر نوع بلبرینگ یا رولبرینگ می باشد. این قسمت شامل عدد است که هر نوع بلبرینگ یا رولبرینگ دارای یک کد خاص هستند. در جدول زیر نوع بلبرینگ و عدد هایی که بیانگر نوع آن بلبرینگ می باشند آورده شده است.

نوع بلبرینگ شماره فنی
0.1 2،3،4 7،8،9
بلبرینگ شیار عمیق 60-160-161-630 2-3-42-43-62-63-64-622-623 617-618-619-627-628-637-638-639
بلبرینگ تماس زاویه ای تک ردیفه 70 72-73 -
دو ردیفه - 32-33
چهار نقطه تماس - QJ2-QJ3
بلبرینگ خود تنظیم 10-130 12-13-112-22-23 139
رولبرینگ استوانه ای NU NU 10-20 NUP 2-3-4-12-22-23 -
N - N 2-3
NJ NJ 10 NJ 2-3-4-22-23
NUP - NUP 2-3-22-23
رولبرینگ مخروطی 320-313 302-303-322-323-330-332-
رولبرینگ کروی 230-231-240-241 222-232-213-223
بلبرینگ کف گرد 511- 512-513
اندازه بلبرینگ
قیمت سوم شماره فنی بلبرینگ بیانگر اندازه آن ها می باشد. در تمامی بلبرینگ ها قطر داخلی از شماره فنی بلبرینگ قابل تشخیص است. به این صورت که اندازه بلبرینگ (قطر داخلی) برابر با حاصل ضرب دو رقم آخر (بعد از نوع بلبرینگ) در 5 است. به عنوان مثال اگر دو رقم آخر 04 باشد، بلبرینگ دارای قطر داخلی 20 میلیمتر است. در اندازه بلبرینگ برخی اندازه ها متفاوت است که در جدول زیر آورده شده است.

شماره کد فنی توضیحات
00 قطر داخلی 10 میلیمتر
01 قطر داخلی 12 میلیمتر
02 قطر داخلی 15 میلیمتر
03 قطر داخلی 17 میلیمتر
پسوند بلبرینگ
پسوند بلبرینگ شامل موارد متعددی از قبیل آب بند، قفسه، جای خار و خار، مواد سازنده، نوع روان کننده و ... است. یک بلبرینگ می تواند دارای چندین پسوند بلبرینگ باشد و از طرفی بلبرینگ ممکن است هیچ پسوندی نداشته باشد. پسوند در شماره فنی بلبرینگ در هر برند ممکن است متفاوت باشد. به عنوان مثال در بلبرینگ SKF ممکن است قفسه برنجی با یک حرف و در بلبرینگ FAG با حرفی دیگر مشخص شود. در اینجا به بررسی اصلی ترین پسوند های بلبرینگ ها با حروف استاندارد (برند SKF و FAG) پرداخته شده است.

آب بند بلبرینگ
آب بند بلبرینگ وظیفه جلوگیری از ورود گرد و غبار و آلودگی و همچنین جلوگیری از خروج روان کننده را دارد. آب بند ها عموماً به دو صورت فلزی و پلاستیکی تولید می شوند. آب بند فلزی هیچ مقاومتی در برابر گرد و غبار و آب ندارند و برای جلوگیری از ورود ذرات بزرگ مناسب است. در طرف مقابل آب بند پلاستیکی هم در برابر تمامی ذرات و هم در برابر آب مناسب است. اگر بلبرینگ بدون پسوند آب بند باشد به این معنا است که بلبرینگ بدون آب بند است. علامت فنی آب بند ها در شماره فنی بلبرینگ در جدول زیر آورده شده است.



:: بازدید از این مطلب : 10
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 25 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

موتور جریان مستقیم (DC) نوعی ماشین الکتریکی است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. موتورهای DC برق را از طریق جریان مستقیم می گیرند و این انرژی را به چرخش مکانیکی تبدیل می کنند. موتورهای دی سی از میدان های مغناطیسی ناشی از جریان های الکتریکی تولید شده استفاده می کنند که باعث تحریک حرکت روتور ثابت در شافت خروجی می شود. گشتاور و سرعت خروجی هم به ورودی الکتریکی و هم به طراحی موتور بستگی دارد. برای دریافت الکتروموتور و خرید موتور DC با کارشناسان ما در تماس باشید.

مکانیسم عمل موتور DC
شرایط عمل در یک موتور DC به این صورت است که در اطراف یک عامل هدایت‌کننده میدان مغناطیسی ایجاد می‌گردد. هنگامی‌ که عامل هدایت‌ کننده جریان در این میدان مغناطیسی خارج قرار می‌گیرد آن میدان مغناطیسی خارجی بر عامل هدایت‌ کننده نیروی وارد می‌کند و حرکت عوامل هدایت‌کننده درون میدان مغناطیسی خود باعث به وجود آمدن جریان الکتریکی می‌شود. همچنین عبور جریان الکتریکی درون عامل هدایت‌ کننده با وجود نیروی محرک توسط موتور می‌گردد. همچنین باید بدانیم که یک موتور دی سی می‌تواند به‌ عنوان یک ژنراتور نیز ایفای نقش نماید. هرچند که بهتر است دستگاه ذینام دی سی به‌ عنوان موتور برای ایجاد نیرو استفاده کنیم چراکه در این صورت راندمان و کارای دستگاه بهتر و بهینه‌ تر می‌گردد.

ساختار کلی موتور DC
ساختمان الکتروموتور DC
موتور DC از سه قسمت اصلی تشکیل می‌شود:

روتور
استاتور
جاروبک نگهدارنده جاروبک
استاتور موجود در الکتروموتور دی سی از اجزای مختلفی تشکیل‌ شده است که سیم‌ پیچ میدانی موجود در استاتور خود به دو نوع سیم‌ پیچ سری و شنت طبقه‌ بندی می‌گردد. همچنین از دیگر اعضای اصلی استاتور موتور DC فریم موتور و همچنین هسته موجود در استاتور می‌باشد. در موتورهای DC استاتور بزرگتری وجود داشته و قطب کمکی و همچنین سیم‌ پیچ جبران‌ کننده نیز بر اجزای تشکیل‌ دهنده استاتور اضافه می‌شود. مورد بعدی که از اجزای مهم موتور دی سی به‌ حساب می‌آید و روتور موتور دی سی یا همان آرمیچر است. روتور به‌ عنوان قسمت چرخنده و گردان موتور دی سی به‌ حساب می‌آید و اجزای تشکیل‌ دهنده روتور هسته سیم‌ پیچی و یاتاقان‌ های موجود در روتور هستند. جاروبک یکی دیگر از اجزای تشکیل‌ دهنده موتور DC است که وظیفه انتقال جریان وجود به کلکتور گردان را دارد در واقع در موتور دی سی جاروبک و کلکتور وظیفه دارد تا گشتاور موجود در موتور را یکسو نمایند.

نحوه عملکرد الکتروموتور DC
اصطلاح الکتروموتور DC برای اشاره به هر ماشین الکتریکی دواری استفاده می شود که انرژی الکتریکی جریان مستقیم را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. الکتروموتور DC می تواند از نظر اندازه و قدرت از الکتروموتورهای کوچک اسباب بازی ها و وسایل برقی گرفته تا مکانیزم های بزرگی که خودروها را تغذیه می کنند، آسانسورها و بالابرها و کارخانه های نورد فولاد متفاوت باشد.

اجزای الکتروموتور دی سی (DC)
به طور ساده باید گفت که یک الکتروموتور DC، از یک آهنربای ثابت به نام استاتور و آرمیچری که با سیم پیچ هایی به دور یک هسته آهنی (برای متمرکز کردن میدان مغناطیسی) تابانده شده است، بوجود می آید. سیم پیچ ها عموماً چندین دور به محور هسته پیچیده شده است و در موتورهای بزرگ میتوان از جریانات موازی زیادی استفاده کرد. با چرخش آرمیچر منابع تغذیه خارجی، قسمت های مختلف از طریق گذشتن از جاروبک تحریک میشود. مقدار کل جریانی که به سیم پیچ‌ها فرستاده می‌شود، اندازه و تعداد دور سیم پیچ‌ها می‌تواند میزان قدرت میدان نیروی الکترومغناطیسی که تولید می‌شود را تعیین کند. الکتروموتور DC ماشینی است جریان برق را با کمک یک آهنربا به انرژی مکانیکی تبدیل می کند.

کالاصنعتی

 

هر الکتروموتور DC از قسمت های زیر تشکیل شده است که در ادامه با هرکدام از این قسمت های موجود در الکتروموتور های DC آشنا می شویم:

کموتاتور
روتور (آرمیچر)
استاتور
جاروبک (در بعضی از الکتروموتور ها ممکن است که وجود نداشته باشد)
کموتاتور
به دلیل اینکه موتور های DC از جریان مستقیم برق استفاده می کنند برای چرخیدن روتور جهت جریانی که باعث چرخش می شود باید در هر سیکل دوبار عوض شود که این عوض شدن باید بصورت مداوم و منظم باشد که این عوض کردن جهت چرخش به صورت مداوم و منظم وظیفه ی کموتاتور موجود در الکتروموتورهای DC است.

استاتور
استاتور ها دارای سیم پیچ هایی هستند و هنگامی که موتور به جریان برق متصل می شود این سیم پیچ ها باعث می شوند که میدان یکنواختی در جهتی ثابت در موتور تولید شوند.

استاتور

روتور
میدان مغناطیسی ای که در موتور به وسیله استاتور تولید شده و که کموتاتور باعث شده است که این میدان منظم و بصورت مداوم باشد باعث چرخش روتور می شود که این چرخش باعث می شود که موتور انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل کند.

روتور
جاروبک
جاروبک موجود در الکتروموتورهایی که از این نوع قطعه استفاده می کنند این است که جریان الکتریکی را بین سیم های ثابت و چرخان هدایت می کنند و نکته قابل ملاحظه این است که موتور هایی که این جاروبک ها را ندارند و به صورت القایی کار می کنند به کمک همان میدانی که در استاتور شکل گرفته باعث چرخش روتور می شوند که در ادامه به صورت کامل به تفاوت های میان این دو نوع از الکتروموتورها می پردازیم.

جاروبک

انواع الکتروموتورDC
موتور DC در طرح‌ها و تیپ‌ها و انواع مختلف ارائه می‌شود که در زیر به لیست مهم‌ترین آن‌ ها اشاره می‌کنیم :

بدون براش
براش دار
موازی
سری
سروو موتور
الکتروموتور DC بدون براش (بدون جاروبک) چیست؟
الکتروموتور DC بدون براش نیز به عنوان موتورهای الکترونیکی DC سنکرون شناخته می شود و به لطف توسعه الکترونیک حالت جامد با الکتروموتور براش دار فرق می کند. تفاوت اصلی الکتروموتورهای DC بدون جاروبک با انواع دیگر این است که آنها کموتاتور ندارند ، که جایگزین آن یک سروومکانیسم الکترونیکی بوده و قادر به تشخیص و تنظیم زاویه روتور است.

کاربرد الکتروموتور DC بدون براش
حمل نقل
گرمایش و تهویه
سیستم های کنترل حرکت
تثبیت موقعیت
سیستم‌های تحریک و مهندسی
الکتروموتور دی سی

الکتروموتور DC بدون براش

الکتروموتور DC براش دار (جاروبک دار) چیست؟
موتور DC براش دار الکتروموتور DC اصلی است. موتور کلاسیک براش دارای یک کموتاتور است که جریان را در هر نیم چرخه معکوس کرده و گشتاور یک جهته ایجاد می کند. با اینکه که الکتروموتورهای DC براش دار برای پیشرانه های الکتریکی ، جرثقیل ها ، ماشین های کاغذ و نورد فولاد محبوب هستند ، بسیاری از آنها در سال های اخیر با مدل کارآمدتر بدون براش جایگزین شده اند.

کاربرد الکتروموتور DC موازی چیست؟
الکتروموتور DC موازی جزو الکتروموتورهای براش دار است که سیم پیچ های میدان به موازات روتور متصل می باشد. الکتروموتور شنت برای کاربردهایی که نیاز به گشتاور ثابت دارند، استفاده می شود، جایی که بار به طور قابل توجهی با سرعت تغییر نمی کند ، مانند تسمه نقاله ، میکسر و بالابر.

کاربرد الکتروموتور دی سی

الکتروموتور DC موازی

الکتروموتور DC سری چیست؟
الکتروموتورهای DC سری نیز جزو الکتروموتورهای براش دار هستند. در این نوع الکتروموتور سیم پیچ های میدان به صورت سری به هم متصل می شوند. این بدان معناست که کل جریان روتور به سیم پیچ میدان منتقل می شود و سرعت بسیار بیشتری ایجاد می کند. با توجه به این امر که ولتاژ ورودی قابل تنظیم نمی باشد، الکتروموتورهای DC سری قابلیت تنظیم سرعت خود را ندارند.کاربرد الکتروموتورهای DC سری در مواردی بوده که نیاز به گشتاور راه اندازی بالایی می باشد. بطور مثال در ماشین آلات الکتریکی و نیز چرخ خیاطی ها کاربرد گسترده ای دارند.

الکتروموتور DC سروو چیست؟
این نوع الکتروموتورها را می توان نوعی از الکتروموتورهای DC براش دار دانست که در آنها از کنترل فیدبک موقعیت که به شفت الکتروموتور متصل بوده بهره گرفته شده است. این اتصالات یا از طریق مدولاسیون پهنای پالس یا توسط کنترل کننده نوع PWM کنترل شده و معمولا در سیستم های کنترل موقعیت و مدل های کنترل رادیویی مورد استفاده قرار می گیرند.

کاربرد الکتروموتور DC سروو
رباتیک
نوار نقاله ها
فوکوس خودکار دوربین
وسایل نقلیه رباتیک
سیستم های ردیابی خورشیدی



:: بازدید از این مطلب : 9
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 24 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

شرکت ایلماز (YILMAZ) به عنوان یکی از تولیدکنندگان مطرح در حوزه طراحی و تولید انواع الکترو گیربکس های صنعتی در بخش اروپایی کشور ترکیه مشغول به فعالیت است. محصولات تولیدی این شرکت به علت کیفیت بالا و عملکرد مطلوب، جای خود را در بازارهای جهانی به خصوص بازار ماشین آلات و تجهیزات صنعتی ایران به خوبی باز کرده اند. در این مقاله قصد داریم به معرفی یکی از محصولات پرطرفدار و پر تقاضای شرکت ایلماز به نام گیربکس بول هلیکال ایلماز بپردازیم و مشخصات فنی و مزایای این الکترو گیربکس صنعتی پربازده را مورد بررسی قرار دهیم. همانطور که می دانید گیربکس یا جعبه دنده یکی از تجهیزات ضروری در کارگاه ها و کارخانجات می باشد. از این رو بازار تأمین و عرضه این محصول معمولاً در تمامی کشورهای جهان داغ می باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا با یکی از پربازده ترین گیربکس های صنعتی آشنا شوید.

گیربکس ایلماز سری k

محصولات پیشنهادی: فروش گیربکس آویز SEW
الکترو گیربکس بول هلیکال سری KR ایلماز
قبل از معرفی و بررسی ساختار و مشخصات فنی الکترو گیربکس بول هلیکال سری KR ایلماز، ابتدا بهتر است کمی راجع به چیستی گیربکس های هلیکال صحبت کنیم. گیربکس هلیکال (Helical) دسته ای از گیربکس های صنعتی هستند که با نام گیربکس شافت مستقیم شناخته می شوند. گیربکس شافت مستقیم یا bevel helical gearbox در مقایسه با سایر گیربکس های صنعتی نظیر گیربکس های حلزونی و مکعبی، راندمان کاری بالای نود درصدی از خود ارائه می دهند. در ساختار فنی گیربکس بول هلیکال ایلماز، از دو چرخ دنده عمود بر هم بهره گیری شده است که علاوه بر اینکه قابلیت انتقال گشتاور را دارد، می تواند در گشتاور ورودی تغییر جهت 90 درجه ای را نیز اعمال نماید. در انواع گیربکس های بول هلیکال برند ایلماز، چرخ دنده های پینیون تعبیه شده است که نسبت به چرخ دنده های ساده به کار رفته در گیربکس های حلزونی، راندمان بیشتری دارند.

انواع گیربکس سری k ایلماز

مشخصات فنی الکترو گیربکس بول هلیکال ایلماز سری KR
گیربکس های سری KR ایلماز در ساختار خود از الکتروموتور IEC بهره گیری می کنند. همچنین فلنچ کوپل شده در تولید این محصولات صنعتی لحاظ شده است. در رابطه با مشخصات فنی الکترو گیربکس بول هلیکال ایلماز سری KR باید بگوییم اجزای اصلی سازنده این گیربکس یا جعبه دنده عبارتند از:

بدنه اصلی یا پوسته که با نام shell در کاتالوگ گیربکس بول هلیکال ایلماز مشخص می شود.
چرخ دنده یا gear که اصلی ترین مؤلفه گیربکس بوده و در این محصول از نوع بول هلیکال یا مارپیچی مخروطی می باشد،
محور یا شفت ورودی و خروجی که با عبارت shaft در کاتالوگ محصول قابل مشاهده می باشد و از جنس فولاد می باشد.
کاسه نمد یا seal که قطعه حفاظتی یاتاقان از گرد و خاک بوده و همچنین مانع نشت روغن داخل گیربکس به محیط خارج از آن می گردد.
یاتاقان یا bearing
درپوش بررسی روغن و کنترل کردن آن
و ...
نمایی از الکتروگیربکس ایلماز سری kr

ویژگی های ساختاری گیربکس بول هلیکال ایلماز
از دیگر ویژگی های ساختاری و عملکردی گیربکس بول هلیکال ایلماز می توان به موارد زیر اشاره نمود:

طراحی بدنه مونو بلوک
قدرت بالا
ارائه گیربکس های 2 و 3 مرحله ای در یک بدنه با نسبت دنده وسیع و مقادیر گشتاور بالا
امکان اتصال موتورهای استاندارد IEC B5 و B14
قابل انتخاب با موتورهای الکترومغناطیسی
استفاده از بلبرینگ با عمر بالا
جنس بدنه چدن GG20 و GGG40
برخوردار از استاندارد EN ISO 9001
همچنین لازم به ذکر است که گشتاور خروجی این گیربکس ها که جزو گیربکس های سری K ایلماز محسوب می شوند، در بازه 80 تا 15000 نیوتون متر برآورد شده است. در رابطه با سرعت خروجی این محصولات نیز، شرکت سازنده، بازه 0.1 تا 4000 دور در دقیقه را در کاتالوگ مشخصات این گیربکس ها درج نموده است.

قیمت الکتروگیربکس ایلماز سری KR

محصولات پیشنهادی: گیربکس آویز ایلماز سری DR
قابلیت ها و تجهیزات جانبی گیربکس بول هلیکال ایلماز
انواع گیربکس bevel helical ایلماز ترکیه، محصولاتی با راندمان کاری بالا و سر و صدای بسیار کم در حین عملکرد می باشند. از این گیربکس ها در صنایع مختلف از صنایع نساجی و فولاد و صنایع معدنی گرفته تا صنایع تولید مواد غذایی و نوشیدنی و صنایع بسته بندی و ... بهره گیری می شود. گیربکس های تولید شده توسط شرکت ایلماز ترکیه از نظر استحکام محصول در شرایط کاری مختلف، در سطح بالا و بسیار مطلوبی قرار دارند. از دیگر قابلیت ها و همچنین آپشن های جانبی این سری از گیربکس های بول هلیکال می توان به موارد زیر اشاره نمود:

کلیک کنید

 

ویژگی های شفت و فلنج اختیاری
فلنج های اتصال ورودی ویژه برای سرووموتورها
ترمز الکترومغناطیسی پشت موتور (24V/220V/380V)
برنامه قفل مکانیکی
کاربرد فن مستقل برای موتورها در کاربردهای اینورتر فرکانس

قیمت گیربکس بول هلیکال سری KR ایلماز ترک
محصولات گیربکس بول هلیکال ایلماز ترک در سری های متنوع با ویژگی ها و آپشن های کاربردی مختلفی طراحی و تولید می شوند و هر کدام مختص کاربردها و نیازهای متفاوتی در صنایع مختلف هستند. به طور کلی قیمت گیربکس بول هلیکال سری KR ایلماز ترک به طیف وسیعی از پارامترهای ساختاری و عملکردی گیربکس همچون سری یا تیپ گیربکس، دور خروجی گیربکس (با واحد دور در دقیقه یا RPM که برای گیربکس های سری KR می تواند در حدود 15، 19، 22، 25، 38 و 99 دور در دقیقه باشد)، توان ورودی گیربکس (بر حسب کیلووات)، جنس پوسته، قطر شافت خروجی (بر حسب میلی متر) و ... بستگی دارد.

خرید آنلاین گیربکس بول هلیکال ایماز سری KR

محصولات پیشنهادی: قیمت گیربکس پشت تراکتوری
خرید اینترنتی الکتروگیربکس بول هلیکال ایلماز
چنانچه قصد خرید گیربکس صنعتی از نوع گیربکس های بول هلیکال را دارید، خرسندیم عنوان کنیم که تیم حرفه ای، مجرب و متخصص کالا صنعتی آماده ارائه هرگونه مشاوره در زمینه انتخاب و خرید انواع گیربکس بول هلیکال ایلماز به متقاضیان گرامی می باشد. کارشناسان بخش فروش ما در اسرع وقت راهنمایی های لازم در جهت خرید گیربکس متناسب با نیاز شما را ارائه نموده و به منظور انتخاب محصولی باکیفیت و انجام خریدی مقرون به صرفه، مطمئن و راضی کننده، در کنارتان خواهند بود. جهت خرید اینترنتی الکتروگیربکس بول هلیکال ایلماز (YILMAZ Bevel Helical Gearbox) می توانید به سایت کالا صنعتی به نشانی www.kalasanati.com مراجعه نموده و سفارشات خود را ثبت و از خدمات ارسال سریع محصول، ضمانت اصالت کالا، امکان پرداخت در محل و پشتیبانی شبانه روزی در تمام روزهای هفته بهره مند شوید.



:: بازدید از این مطلب : 12
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 17 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

یکی از تجهیزاتی که عملکردی مشابه پمپ دارد اما بجای مایع، سیال از نوع گاز را پمپ می‌کند با نام ساید چنل بلوئر شناخته می‌شود. وظیفه این دستگاه دمیدن و مکیدن هواست. صنایع و فعالیت‌های بسیاری هستند که در آن ها از ساید چنل به شکل‌های مختلف استفاده می‌شود، از این رو تنوع ساید چنل‌های بلوئر بسیار زیاد است. شرکت‌‌های متعددی در زمینه تولید ساید چنل بلوئر فعالیت می‌‌کنند. گرینکو از جمله شرکت‌‌هایی است که انواع ساید چنل بلوئر را با کیفیت و کارایی بالا عرضه می‌‌کند. ساید چنل بلوئر گرینکو از جمله محصولات این شرکت است که به دلیل عملکرد مناسب و کیفیت بالا در زمره پرتقاضاترین پمپ‌های هوا قرار گرفته است. قدرت دمندگی انواع ساید چنل چینی گرینکو در بازه ۵۰ تا ۱۰۴۰ میلی‌بار و توان مکندگی این دستگاه‌‌ها در بازه 110 تا ۷۰۰ میلی‌بار قرار دارد. همچنین انواع ساید چنل بلوئر گرینکو از موتورهای الکتریکی با توان 0.5 اسب تا 33 اسب قدرت می‌گیرند. ساید چنل‌های بلوئر چینی گرینکو در سه نوع تک پروانه، دو پروانه و سه پروانه تولید می‌‌شوند و از نظر مشخصاتی چون وزن، ابعاد و سایر مشخصات فنی بسیار متنوع هستند.

ساید چنل گرینکو

قیمت ساید چنل گرینکو
سایدچنل‌های گرینکو با توجه سطح کاربری که در توان‌های مختلف با قابلیت‌های گوناگون از لحاظ فشار هوادهی و حجم هوای جابجاشده تولید می‌شوند و متناسب با آنها ابعاد و وزن متفاوتی نیز دارند. گرینکو شرکتی چینی می‌باشد که محصولات ساید چنل بلوئر آن از کیفیت مناسبی برخوردار است. اما علاوه بر این مزیت، عاملی که باعث شده تا بسیاری از مشتریان قیمت مناسب‌تر آن نسبت به موارد مشابه اروپایی است. در قیمت ساید چنل گرینکو عواملی مثل فشار مکش و دهش، حداکثر ظرفیت حجم جابجاشده (دبی) و تعداد پروانه موثر هستند. در ادامه تاثیر این پارامترها بررسی خواهد شد. نوع برق مصرفی (تک فاز و سه فاز) در قیمت تاثیری ندارد.

تاثیر میزان فشار مکش و دهش ساید چنل گرینکو بر قیمت آن
برای بررسی تاثیر فشار مکش و دهش ساید چنل گرینکو بر قیمت باید در تعداد پروانه یکسان این کار انجام شود چرا که تعداد پروانه در میزان فشار و دبی تاثیرگذار است که قسمت‌های بعدی توضیح داده خواهد شد. با مقایسه دو ساید چنل بلوئر با تعداد پروانه برابر موردی که توانایی فشار و دبی بیشتری داشته باشد، قیمت بالاتری نیز دارد.

تاثیر ظرفیت دبی بر قیمت ساید چنل گرینکو
با افزایش میزان حجم هوای جابجاشده در واحد زمان توسط سایدچنل گرینکو، قیمت آن نیز افزایش می‌یابد.

تاثیر تعداد پروانه بر قیمت سایدچنل گرینکو
برای بررسی تاثیر این پارامتر بر قیمت، در یک توان برابر، با افزایش تعداد پروانه در سایدچنل میزان فشار مکش و دهش آن افزایش می‌یابد و قیمت تمام شده آن نیز بیشتر می‌شود.

موارد کاربرد سایدچنل بلوئر گرینکو
ساید چنل گرینکو کاربردهای فراوانی دارد و این دستگاه به عنوان یکی از تجهیزات تاسیسات صنعتی در بسیاری از صنایع به کار می‌رود.

در کارواش‌خانه‌ها به منظور خشک‌کردن سریع خودرو از سایدچنل استفاده می‌شود.
در فرایند تولید بسیاری از محصولات غذایی ساید چنل به عنوان یک پمپ هواده نقشی اساسی دارد. برطرف نمودن رطوبت فرآورده‌های غذایی و خشک کردن آن ها عمدتاً با استفاده از انواع ساید چنل انجام می‌شود.
همچنین ساید چنل در جابجا کردن محصولات غذایی که به شکل پودر هستند به طور وسیعی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
در صنعت کاشی‌سازی، ساید چنل به عنوان یک مکنده به جابجایی و انتقال کاشی ها کمک می کند.
انواع ساید چنل بلوئر گرینکو در پرورش آبزیان نیز نقش مهمی ایفا می‌کنند. تامین اکسیژن مورد نیاز آبزیان پرورشی تنها با کمک گرفتن از ساید چنل‌های بلوئر امکان‌ پذیر است. این دستگاه‌‌ها هوا را به صورت فشرده به داخل استخر‌های آبزیان هدایت کرده و به این ترتیب اکسیژن مورد نیاز آن ها را فراهم می‌سازند.
در پرورش دام، طیور و مرغداری ها جهت تهویه و تامین هوای محیط بسته
در کارخانجات تولید سیمان یا گچ از ساید چنل بلوئر گرینکو برای جابجایی سیمان و گچ استفاده می‌شود.
در صنعت خودروسازی به عنوان خشک کن رنگ بدنه خوردوها استفاده می شود.
در کاربردهای تصفیه فاضلاب، ساید چنل گرینکو کمک می‌‌کند تا سطح اکسیژن فاضلاب افزایش یافته و ترکیبات آلی آن با سرعت بیشتری اکسید شوند.
کاربردهای ساید چنل گرینکو

کلیک کنید

 

مزایای ساید چنل گرینکو
ساید چنل بلوئر گرینکو به عنوان یکی از پرکاربردترین دمنده‌های صنعتی در بازار شناخته می‌شود. مطمئنا مزیت‌های دستگاه‌های این برند موجب شده تا به چنین جایگاهی دست پیدا کند.

داشتن تنوع مدل‌هایی با توان‌ها، فشارها و دبی‌های مختلف
داشتن قیمت مناسب در کنار کیفیت عالی
مصرف برق پایین‌تر نسبت به توانایی هوادهی
داشتن استحکام و طول عمر بالا
نصب، راه اندازی و نیز تعمیر و نگهداری راحت
عملکرد کم صدا به دلیل برخورداری از سیستم‌های صدا گیر
انواع سایدچنل گرینکو
پمپ‌های هواده سایدچنل گرینکو از لحاظ تعداد پروانه در سه نوع یک، دو و سه پروانه تولید می‌شوند. هر چقدر تعداد پروانه سایدچنل بلوئر بیشتر باشد، مقدار فشار تولیدی مکش و دهش در دبی‌های کمتر افزایش می‌یابد. همچنین سایدچنل گرینکو از لحاظ نوع برق مصرفی در دو نوع تک‌ فاز و سه فاز تولید می‌شود. بسته به اینکه مشتری در واحد خود از چه نوع برقی استفاده می‌کند، تک فاز یا سه فاز خریداری می‌کند. همچنین در توان‌های بالاتر فقط نوع سه فاز موجود می‌باشد.

مدل‌های سایدچنل بلوئر گرینکو
سایدچنل گرینکو با تعداد پروانه مختلف و برق تک فاز و سه فاز در چندین مدل موجود است. با افزایش توانایی فشار مکش و دهش و مقدار حجم هوای جابجاکننده سایدچنل بلوئر گرینکو از لحاظ ابعادی هم بزرگتر می‌شود. در ادامه مدل‌های سایدچنل گرینکو با نام تجاری آنها آورده شده است:



:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

حتما برای شما هم پیش آمده که در قطعات صنعتی و یا حتی خودروها نام تسمه پولی یا فولی را شنیده باشید. این قطعه یک نوار حلقه ای شکل است که نقش بسزایی در به حرکت درآوردن قطعات دارند و این نکته باعث شده تا به یکی از اجزای اصلی تبدیل شوند.

در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی نکاتی در رابطه با چیستی این قطعه کارآمد بپردازیم.

تسمه پولی چیست؟
تسمه پولی از دو قطعه مجزا تسمه و پولی تشکیل شده است که هر کدام دارای ویژگی هایی هستند.

تسمه پولی یکی از قطعاتی است که برای اتصال و انتقال نیرو استفاده می گردد. در گذشته نه چندان دور از برخی زنجیرها استفاده می شد؛ اما با گذشت زمان و پیشرفت در صنعت، تسمه پولی ها روی کار آمدند و جایگزین زنجیرهای قدیمی شدند.

به دلیل تنوع بالایی که در تسمه ها و همچنین پولی ها وجود دارد، با تغییر هر یک از این دو جزء خروجی کار متفاوت خواهد بود.

بنابراین متوجه شدیم که تسمه پولی نوعی تسمه نیست، بلکه نامی است که گرفته شده از دو قطعه ترکیب شده با یکدیگر است. الان برای شناخت بهتر تسمه پولی و آشنایی با انواع آن ها، هر کدام از این اجزا را به طور جداگانه بررسی می کنیم.

نمونه ای از تسمه و پولی

تسمه چیست؟
تسمه قطعه ای منعطف است که ظاهری حلقه ای و باریک دارد و به دور پولی یا قرقره می چرخد و برای انتقال نیرو و انرژی بین شافت ها استفاده می شود. به این صورت که تسمه ها دور پولی یا قرقره ها قرار می گیرند و نیروی موجود در قرقره یا پولی اول را به پولی یا قرقره دوم انتقال می دهند.

استفاده از تسمه ها هزینه، مشکلات و زحمت کمتری نسبت به استفاده از زنجیر ها دارند که یکی از دلایلی است که تسمه ها جایگزین زنجیرها شدند.

انواع تسمه
تسمه ها را بر اساس فاصله بین دو محور که به موتورها متصل هستند و میزان قدرت به 6 دسته تقسیم می شوند:

تسمه تخت
تسمه گرد
تسمه V شکل یا ذوزنقه ای
تسمه چند شیار
تسمه آجدار
تسمه تایمینگ یا دندانه دار
1. تسمه تخت (Flat Belts(
تسمه های تخت که با نام تسمه مسطح نیز شناخته شده اند؛ از تسمه هایی هستند که در انتقال قدرت در سرعت های بالا عملکرد بسیار خوبی دارند. این دسته از تسمه ها برای اتصال قطعاتی استفاده می شوند که فاصله نزدیکی به یکدیگر ندارند؛ چرا که برای اتصال قطعات نزدیک به هم، استفاده از چرخ دنده ها و یا تسمه های V شکل منطقی تر بوده و عملکرد بهتری را رقم می زنند.

این خصوصیت باعث شده تا از این تسمه ها بیشتر در مصارفی مانند کشاورزی، خرمنکوب، ژنراتور الکتریکی، انواع پمپ و مواردی از این قبیل استفاده شود.

با توجه به اینکه تسمه های مسطح اصولا بالای پولی حرکت می کنند، طراحی پولی را طوری در نظر گرفته اند که به جای داشتن سطحی صاف، سطح محدب داشته باشد تا شرایط تنظیم مرکز تسمه را در حین حرکت فراهم سازد.

کاربرد تسمه تخت

لازم به ذکر است که تسمه پولی های تخت دارای قابلیتی هستند که به راحتی می توان به وسیله آن ها افزایش اصطحاک و به دنبال آن افزایش انتقال نیرو را رقم زد. تنها کافیست طراحی و ساخت آن را با موادی در نظر گیرند که سطح تسمه را برای این کار آماده کند.

در گذشته جنس تسمه تخت از چرم و گاهی پارچه تشکیل می شد؛ اما امروزه از جنس پلیمری و لاستیکی نیز استفاده می کنند. حتما توجه داشته باشید که جنس تسمه ها را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید.

عده ای گمان می کنند تسمه هایی که از جنس چرم هستند به دلیل قدمت بالاتر و تکنولوژی و فناوری ساخت قدیمی تری که نسبت به تسمه های پلیمری و لاستیکی دارند، عملکرد ضعیف تری دارند؛ در حالی که خیلی از مصارف با تسمه های چرم، راندمان بهتری خواهند داشت چرا که تسمه های چرم اغلب چسبندگی بیشتر و بهتری دارند.

2. تسمه گرد (Round Belts)
تسمه گرد یکی از انواع تسمه ها است که معمولا به روی پولی های U شکل قرار می گیرد. اتصال این تسمه به پولی، یا به وسیله بست های فلزی صورت می گیرد و یا از طریق جوش دادن دو قطعه به یکدیگر.

از تسمه های گرد تنها در مواقعی استفاده می شود که گشتاور تا حدودی پایین باشد، بار سبک باشد و اصطکاک نیز اولویتی نداشته باشد.

جالب است بدانید که تسمه های گرد در سایز های متفاوتی قابل ساخت هستند و با توجه به شماره اختصاصی تسمه و مدول آن نوع و سایز مورد نظر خود را انتخاب کنید.

مزایای تسمه گرد

3. تسمه V شکل یا ذوزنقه ای (V-belts)
با روی کار آمدن تسمه V شکل که به آن تسمه ذوزنقه ای، تسمه گوه‌ای یا طناب گوه‌ای نیز گفته می شود، یکی از مشکلات اساسی که سر خوردن و هم تراز بودن در حین حرکت بود را حل کردند.

مانند تسمه های مسطح، جنس تسمه های V شکل هم از لاستیک و پلیمر بوده و ظاهر ذوزنقه ای دارند که بر خلاف تسمه های گرد در برابر لرزش مقاومت بالایی دارند. این دسته از تسمه ها انتقال قدرت را با سرعت بالایی انجام می دهند و معمولا در خودرو ها استفاده می شوند.

در صورتی که بار زیادی به آن ها وارد شود، تسمه به دور پولی یا قرقره قرار می گیرد و ثابت می ماند (دچار لغزش و جابجایی نمی شود)؛ در نتیجه بازدهی بهتری صورت می گیرد و اصطکاک میان قرقره و تسمه نیز کاهش می یابد.

ویژگی های تسمه v

یکی از برتری هایی که تسمه های V شکل نسبت به سایر تسمه ها (به خصوص تسمه تخت) دارند، این است که فضای کمتری را اشغال می کنند اما به سبب ضخامت بالایی که نسبت به تسمه های تخت دارند، نیاز به قرقره یا پولی های بزرگتری دارند.

نکته قابل توجه این است که با توجه به کاربری مورد نظر خود، می توانید چند تسمه V را به یکدیگر متصل کنید تا به عنوان یک تسمه چندگانه یا همان multi-v کار کنند.

4. تسمه چند شیار (Multi-groove Belts)
تسمه چند شیار با نام تسمه polygroove هم شناخته می شود و با قرارگیری چند تسمه (معمولا 5 یا 6) v شکل در کنار یکدیگر، تسمه چند شیار تولید می شود. نسبت به تسمه های ذوزنقه ای نازک تر و عریض تر هستند و انعطاف پذیری بیشتری دارند که باعث افزایش بهره وری تسمه های چند شیار می شود.

به دلیل این که از چند تسمه V شکل تشکیل شده و راحت تر خم می شود و همچنین سطح تماس کمتری دارد که باعث می شود اصطکاک کمتری داشته باشد و در نتیجه اتلاف انرژی کمتری داشته باشد.

از آن جایی که عموما اتلاف انرژی در تسمه ها به صورت گرما اتفاق می افتد، این تسمه ها حین کار معمولا دمای کمتری دارند که این دمای خنک باعث می شود عمر مفید آن ها افزایش پیدا کند.

برای کاربرد تسمه های چند شیار، می توان به انتقال قدرت و انتقال نیروهای بسیار بالا اشاره کرد.

تسمه های چند شیاری انواع مختلفی دارد که عبارتند از: تسمه چند شیار PH، تسمه چند شیار EPJ، تسمه چند شیار EPH، تسمه چند شیار PK، تسمه چند شیار PM و تسمه چند شیار PL. هر کدام از این تسمه ها طراحی های متفاوتی دارند و برای کاربرد های مختلفی استفاده می شوند.

5. تسمه آجدار (Ribbed Belt)
تسمه های آجدار از ترکیب تسمه تخت و تسمه v شکل ساخته می شوند. روی سطح این تسمه ها یک ساختار برجسته v شکل قرار دارد که باعث توزیع یکنواخت تنش در سراسر عرض تسمه و پولی می شود.

تسمه های آجدار کاربردهای متفاوتی دارند. از دستگاه های خانگی مثل ماشین لباسشویی تا تجهیزات کشاورزی و میکسرهای مواد غذایی کاربرد دارند.

مرجع مطالب

 

6. تسمه تایمینگ یا دندانه دار (Timing Belts)
تسمه تایمینگ با اسامی تسمه دندانه دار و تسمه همزمان شناخته می شود و یکی دیگر از انواع تسمه ها هستند. از این تسمه ها به جای چرخ دنده ها و زنجیرها استفاده می کنند چون هم سر و صدای کمتری دارد و هم نیاز به روغن کاری ندارند.

چون که اين تسمه داراي دندانه هستند آن ها را با پولي دندانه دار جفت می کنند و تا وقتی که در جای خود به درستي قرار گرفته باشند، احتمال لغزش آن ها بسیار کم است و با سرعتی ثابت به عملکرد انتقال نیرو ادامه می دهند.

تسمه های تایمینگ به تسمه های سخت جان معروف هستند اما نکته ی مهم در مورد آن ها این است که باید نسبت به تعویض به موقع آن ها اقدام کرد؛ چون نقش حساسی در میان قطعات دیگر دارند و خرابی آن ها پر دردسر خواهد بود. برای کاربرد این تسمه ها می توان به استفاده در موتور ماشین ها اشاره کرد.

پولی چیست؟
پولی (pulley) یا در اصطلاح عامیانه فولی که همان قرقره است، یکی از قطعاتی است که مثل چرخ دنده است و مانند چرخ عمل می کند. پولی ها اصولا روی یک محور یا شافت محرک یا متحرک نصب می شود. پولی ها به وسیله کابل و یا تسمه ها به یکدیگر متصل می شوند و با توجه به سایزی که دارند، قابلیت افزایش و کاهش سرعت را دارند.

در پولی ها نسبت انتقال تسمه از میزان حساسیت بالایی برخوردار است.

اگر نسبت انتقال بالا باشد، قدرت خروجی افزایش می یابد و چرخش پولی به دور خود که همان تعداد دوران محسوب می شود، کاهش پیدا می کند و اگر نسبت انتقال کمتر از یک باشد، قدرت خروجی کاهش یافته و تعداد دوران خروجی افزایش می یابد.

یکی از کاربردهای این قطعه برای انتقال دور با فواصل محوری متغیر بین قطعه محرک و متحرک استفاده می شود. این قطعه علاوه بر این کار، وظیفه تغییر سرعت دوران را نیز به عهده دارد.

 



:: بازدید از این مطلب : 9
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

با پیشرفت تکنولوژی، ساختمان ها هر روز بلندتر و مرتفع تر می شوند و به همین نسبت آسانسورها نیز باید پیشرفته تر، قدرتمندتر و ایمن تر شوند تا بتوانند افراد حاضر در کابین آسانسور را بدون هیچ مشکل و خطری به بالاترین طبقات برسانند.

دسته بندی انواع موتور آسانسور
موتور آسانسور، اصلی ترین و حیاتی ترین جزء در سیستم آسانسور است که وظیفه تأمین نیرو و گشتاور لازم برای به حرکت درآوردن کابین آسانسور را بر عهده دارد و به طور کلی به سه دسته زیر تقسیم بندی می شود:

موتور گیربکس آسانسور
موتور گیرلس (بدون گیربکس) آسانسور
موتور هیدرولیکی آسانسور
بهترین دسته موتور برای آسانسور
به دلیل اینکه هماهنگی بالا میان توان و گشتاور خروجی و همچنین مصرف بهینه توان اهمیت بالایی دارد موتور گیربکس آسانسور بهترین گزینه برای موتور آسانسور به شمار می رود. همانطور که اشاره شد، شرکت های ایرانی متعددی در حال تولید موتور گیربکس آسانسور ایرانی با کیفیت بسیار بالا و مشابه نمونه های خارجی هستند؛ با توجه به کیفیت بالای موتور گیربکس آسانسور ایرانی در سال های اخیر، قصد داریم در این مقاله به معرفی بهترین موتور گیربکس آسانسور ایرانی بپردازیم. همچنین در مقاله دیگری با نام بهترین موتور گیربکس آسانسورخارجی صحبت کرده ایم که خواندن آن مقاله را نیز به شما پیشنهاد می کنیم.

بهترین برند موتور آسانسور ایرانی
شرکت های تولید کننده موتور آسانسور ایرانی روز به روز در حال گسترش هستند و باید فاکتورها و عوامل مختلفی را برای انتخاب بهترین برند موتور آسانسور ایرانی در نظر بگیریم؛ اما در ادامه به برخی از برندهای محبوب در این صنعت اشاره می کنیم. به طور کلی لیست بهترین برند موتور آسانسور ایرانی شامل موارد زیر می شود:

موتور آسانسور بهران
موتور آسانسور الکو
موتور گیربکس سهند دور اصفهان
موتور آسانسور فرشباف
موتور آسانسور کوپل
پیش از آن که به معرفی این برندها بپردازیم، بهتر است کمی درباره ساختار کلی موتور گیربکس آسانسور ایرانی و اینکه چه ویژگی هایی باید داشته باشد بپردازیم؛ با ما همراه باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره گشتاور و نسبت تبدیل گیربکس های صنعتی، پیشنهاد می کنیم مقاله نحوه محاسبه گشتاور و نسبت تبدیل در گیربکس صنعتی را مطالعه فرمایید.

موتور گیربکس آسانسور سهند
موتور گیربکس آسانسور ایرانی

موتور گیربکس آسانسور سهند توسط شرکت سهند دور اصفهان و با بهره گیری از دانش فنی و ماشین آلات پیشرفته روز دنیا تولید می شود و طبق استانداردهای مختلف جهانی، در آزمایشگاه های کنترل کیفی، تست می شود. موتور گیربکس آسانسور سهند در نوع 7/3 کیلووات و 6/1 کیلووات و به صورت تک سرعته و دو سرعته عرضه می شود. راندمان الکتروموتور و گیربکس موتور گیربکس آسانسور سهند به ترتیب 86 و 87 درصد است. با توجه به ویژگی های گفته شده، به راستی می توان موتور گیربکس آسانسور سهند را بهترین موتور گیربکس آسانسور ایرانی یا حداقل یکی از بهترین ها نامید.

مشخصات موتور آسانسور سهند
بعضی از مهم ترین مشخصات موتور آسانسور سهند عبارتند از:

دو توان 7/3 و 6/1 کیلووات
تک سرعته و دو سرعته
راندمان حدود 86 درصدی
دور موتور 1460 دور در دقیقه
ولتاژ ورودی 380 ولت
قابلیت نصب انکودر و فن خنک کننده
تحمل فشار محوری مناسب
حرکت نرم، بی صدا و بی لرزش



:: بازدید از این مطلب : 12
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

دستگاه‌های مکانیکی مانند گیربکس‌های صنعتی برای عملکرد بهینه، حفظ راندمان و افزایش عمر مفید باید در فواصل زمانی مشخص و طبق دستورالعمل شرکت سازنده روغن‌کاری شوند؛ منظور از روغن‌کاری، تخلیه روغن قبلی و پر کردن گیربکس صنعتی از مقدار کافی روغن مناسب است. انواع روغن صنعتی پایه را به سه دسته تقسیم‌بندی می‌کنند:

روغن طبیعی
روغن معدنی
روغن سنتتیک یا مصنوعی
مقایسه روغن صنعتی معدنی و سنتتیک

باتوجه‌به ویژگی‌های منحصربه‌فرد روغن‌های معدنی و سنتتیک، دیگر از روغن‌های طبیعی در صنایع استفاده نمی‌شود. روغن معدنی، رایج‌ترین روغن روانکار است که محافظت بالایی در برابر سایش، خوردگی و آلودگی ارائه می‌دهد. این روغن صنعتی از مواد نفتی و مشتقات آن تشکیل شده و به دلیل فراوانی منابع نفتی، بسیار مقرون‌به‌صرفه هستند؛ یکی از معایب روغن‌های معدنی وجود ناخالصی‌هایی است که برای استفاده در دستگاه‌های صنعتی باید تصفیه شوند.

روغن‌های سنتتیک یا مصنوعی، از سنتز مواد شیمیایی تولید شده و خواص روغن‌های معدنی را افزایش داده‌اند؛ این نوع روغن صنعتی بدون ناخالصی بوده و پایداری حرارتی بالا، ویسکوزیته بهبودیافته و عملکرد بهینه‌تری دارد. علاوه بر این، نوع دیگری از روغن‌های صنعتی با نام روغن ترکیبی وجود دارد که مخلوطی از روغن‌های معدنی و مصنوعی است.

با توجه به اهمیت بالای روغن‌کاری و نگهداری دوره ای از گیربکس صنعتی در طول عمر و عملکرد دستگاه، در این مقاله به بررسی دقیق‌تر انواع روغن صنعتی پرداخته و در موردویژگی‌های آن‌ها صحبت می‌کنیم.

روغن صنعتی چیست؟
روغن صنعتی مایعی است که برای کاهش اصطکاک، جلوگیری از سایش، کاهش حرارت، آب‌بندی و دفع آلاینده‌ها در ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی استفاده می‌شود. روغن‌های صنعتی از دو جزء اصلی تشکیل شده‌اند:

روغن پایه: روغن‌های پایه، ماده اصلی به‌کاررفته در انواع روغن صنعتی هستند و حدود 90% حجم آن را تشکیل می‌دهند.

مواد افزودنی: این مواد ترکیبات شیمیایی خاصی هستند که به روغن‌های پایه اضافه شده و ویژگی‌های روغن روانکاری صنعتی را بهبود می‌بخشند. مواد افزودنی رایج عبارت‌اند از:

پاک‌کننده‌ها و معلق کننده‌ها (Detergents and Dispersants)
بهبوددهنده شاخص ویسکوزیته (VI –Improvers)
مواد ضد اکسیداسیون (Anti-Oxidants)
مواد ضدسایش (Anti-Wear)
مواد ضد خوردگی و ضد زنگ‌زدگی (Anti-Rust and Anti-Oxidation)
مواد پایین‌آورنده نقطه ریزش (Pour Point Depressants)
مواد ضد کف (Anti-Foam)
ویژگی‌های روغن صنعتی
روغن صنعتی دارای ویژگی‌های شیمیایی و فیزیکی مختلفی است که بررسی آن‌ها در انتخاب روغن متناسب با دستگاه و کاربرد صنعتی نقش مهمی ایفا می‌کنند. از جمله مهم‌ترین مشخصات یک روغن صنعتی عبارت‌اند از:

ویسکوزیته
نقطه ریزش
نقطه اشتعال
ویسکوزیته روغن صنعتی چیست؟
ویسکوزیته (Viscosity)، لزجت یا گرانروی روغن صنعتی، نشان‌دهنده مقاومت روغن در برابر جاری‌شدن است. هرچه ویسکوزیته بالاتر باشد، روغن روانکار غلیظ‌تر و جریان آن کندتر است؛ در مقابل، روغن‌هایی که ویسکوزیته پایین‌تری دارند، رقیق‌تر بوده و جریان سریع‌تری دارند.

ویسکوزیته روغن صنعتی چیست

گرانروی روغن‌های صنعتی از مهم‌ترین عوامل در عملکرد روانکاری آن‌ها هستند؛ برای اطمینان از جریان مناسب روغن بین قطعات دستگاه و جلوگیری از اصطکاک و سایش آن‌ها باید روغنی با گرانروی مناسب انتخاب شود. ویسکوزیته روغن صنعتی تحت‌تأثیر دما تغییر می‌کند.

با توجه‌به نحوه عملکرد گیربکس‌های صنعتی، این دستگاه‌ها در حین کار حرارت زیادی تولید می‌کنند (به ویژه گیربکس حلزونی)؛ با افزایش دما، ویسکوزیته کاهش یافته و روغن‌های صنعتی رقیق‌تر شده و جریان سریع‌تری خواهند داشت. روغن صنعتی مناسب باید توانایی حفظ عملکرد خود در محدوده دمای عملیاتی دستگاه را داشته‌باشد.

یکی از عوامل تعیین‌کننده کیفیت انواع روغن صنعتی، اندیس یا شاخص ویسکوزیته (Viscosity Index) است؛ این شاخص، مقاومت روغن در برابر تغییر ویسکوزیته در دماهای مختلف را بیان می‌کند. هرچه شاخص ویسکوزیته روغن روانکار بالاتر باشد، دما تأثیر کمتری بر خواص آن خواهد داشت.

نقطه ریزش روغن صنعتی یا Pour Point چیست؟
نقطه ریزش روغن صنعتی (Pour Point)، پایین‌ترین دمایی است که روغن حالت مایع خود را حفظ می‌کند و در دمای پایین‌تر از آن، روغن به حالت جامد در می‌آید. نقطه ریزش یکی از عوامل مهم در انتخاب روغن صنعتی مناسب برای تجهیزات و کاربردهای خاص است. هرچه نقطه ریزش روغن روانکاری صنعتی پایین‌تر باشد، برای کاربردهایی که در دمای پایین انجام می‌شوند، مناسب‌تر است؛ این روغن‌ها حتی در دماهای پایین، جریان کافی برای روانکاری قطعات دستگاه را دارند. استانداردهای مختلفی برای اندازه‌گیری نقطه ریزش روغن‌های صنعتی وجود دارد؛ از جمله معتبرترین این استانداردها می‌توان به ASTM و SAE اشاره نمود.

نقطه اشتعال روغن صنعتی چیست؟
نقطه اشتعال یا Flash Point پایین‌ترین دمایی است که بخار روغن در صورت قرارگرفتن در معرض منبع جرقه، احتراق یا گرمای مستقیم می‌تواند آتش بگیرد. نقطه اشتعال روغن صنعتی، یک شاخص مهم در بررسی خطر آتش‌سوزی و انفجار است؛ انواع روغن صنعتی با نقطه اشتعال بالاتر، خطر آتش‌سوزی و انفجار کمتری دارند. نقطه اشتعال به عواملی مانند نوع روغن، ترکیبات شیمیایی سازنده آن، ویسکوزیته روغن و دمای محیط بستگی دارد.

انواع روغن صنعتی بر اساس کاربرد
انواع مختلفی از روغن‌های صنعتی در بازار وجود دارد که هرکدام برای کاربرد خاصی طراحی شده‌اند. اصلی‌ترین انواع روغن صنعتی بر اساس کاربرد به 4 دسته زیر تقسیم می‌شوند:

روغن‌موتور: این روغن برای کاهش اصطکاک و سایش بین قطعات موتورهای احتراق داخلی استفاده می‌شود.
روغن گیربکس: این نوع روغن روانکار برای کاهش اصطکاک بین قطعات گیربکس‌ها استفاده می‌شود.
روغن هیدرولیک: روغن هیدرولیک برای انتقال نیرو در سیستم‌های هیدرولیک استفاده می‌شود. این روغن بین قطعات متحرک دستگاه هیدرولیک قرار گرفته و از اصطکاک مستقیم بین آن‌ها جلوگیری می‌نماید.
روغن صنعتی EP: روغن صنعتی EP یا Extended Pressure برای کاربردهایی که تحت‌فشار و بار سنگین قرار دارند، طراحی شده است.
حالا که با انواع روغن صنعتی آشنا شدید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله روش‌های روغنکاری گیربکس صنعتی را نیز مطالعه فرمایید.

تفاوت روغن هیدرولیک و روغن گیربکس
یکی دیگر از روانکارهای مایع، روغن هیدرولیک است که بسیاری از افراد به اشتباه آن را با روغن گیربکس یکسان می دانند. اما این تفکری اشتباه است و در این قسمت به بررسی تفاوت روغن هیدرولیک و روغن گیربکس می پردازیم. وظیفه اصلی روغن دنده، محافظت از دنده هایی است که تحت فشار و سرعت بالا کار می کنند؛ این روغن ها برای روانکاری سطوح تماس دنده ها در تجهیزات صنعتی، ماشین آلات و حتی خودروها استفاده می شوند. روغن گیربکس همزمان با خاصیت ضد سایش خود، خاصیت خنک کنندگی هم دارد.

چرخ دنده هایی که تحت بارهای کم کار می کنند، صرفاً نیاز به روغن هایی دارند که در برابر زنگ زدگی و اکسیداسیون از آن ها محافظت نماید و روان کنندگی مناسبی داشته باشد اما چرخ دنده هایی که تحت بارهای سنگین کار می کنند، نیاز به روغن گیربکس با سطح بالایی از مواد افزودنی EP دارند. مواد EP با ویسکوزیته بالاتر به خوبی از چرخ دنده ها محافظت می کنند و روان کننده را به آرامی در سراسر چرخ دنده منتقل می کنند.

از طرف دیگر، روغن هیدرولیک یک ماده روان کننده برای انتقال نیرو در سیستم های هیدرولیک مانند بیل مکانیکی، ترمزهای هیدرولیکی، بالابرها و … است. روغن های هیدرولیک، باید مقاومت بالایی در برابر کاهش حجم تحت فشار و همچنین ویسکوزیته بالایی داشته باشند. به همین منظور، روغن هیدرولیک از مواد افزودنی و روغن های خاصی ساخته می شود تا قدرت را به آرامی و به طور مؤثر منتقل کند. روغن های هیدرولیک نیز مانند روغن گیربکس، خاصیت خنک کنندگی دارند.

به طور کلی، روغن هیدرولیک برای تحمل فشار بالا طراحی شده است و نمی توان به عنوان روانکار از آن استفاده کرد. حتی در بعضی موارد دیده شده است که از این روغن در کمپرسورها استفاده می شود که کاری کاملاً اشتباه است.

کالاصنعتی

 



:: بازدید از این مطلب : 10
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

همان‌طور که گفتیم، اجزای تشکیل‌دهنده گیربکس صنعتی شامل چرخ‌دنده، بلبرینگ، شفت، آب‌بندی، سیستم روانکاری و پوسته است.

پوسته گیربکس
پوسته گیربکس یا بدنه، تمام اجزای داخلی آن را در بر می‌گیرد، از آن‌ها در برابر فشار و آلودگی محافظت می‌کند؛ تمامی اجزای داخلی گیربکس روی پوسته سوار می‌شوند و حفظ تراز مناسب اجزای داخلی گیربکس ارتباط مستقیمی با پوسته دارد.

شفت گیربکس
گیربکس‌های صنعتی معمولاً دارای دو یا چند شفت هستند؛ شفت ورودی، نیرو را از محرک اصلی (مانند الکتروموتور) دریافت می‌کند و شفت خروجی نیرو را به قطعه محرک دیگری (مانند تسمه‌نقاله، پمپ و …) می‌رساند. همچنین ممکن است گیربکس دارای شفت‌های میانی برای انتقال نیرو بین استیج‌های (طبقات) مختلف چرخ‌دنده‌ها باشد. شفت گیربکس‌ها می‌تواند به دو صورت هالوشفت (توخالی) یا سالیدشفت (نری) باشد.

چرخ‌دنده‌ها
چرخ‌دنده‌ها مهم‌ترین و ضروری‌ترین اجزای یک گیربکس صنعتی هستند؛ چرخ‌دنده‌ها بر اساس نوع دندانه‌های قرار گرفته روی آن‌ها به دنده ساده، هلیکال، مخروطی و … تقسیم‌بندی می‌شوند.

بلبرینگ‌ گیربکس
یاتاقان، بلبرینگ و رولبرینگ برای پشتیبانی از شفت‌ها در داخل گیربکس استفاده می‌شوند؛ این قطعات اصطکاک را کاهش داده و چرخش مناسب شفت را تضمین می‌کنند.

آب‌بندی گیربکس
آب‌بندی یا سیل مکانیکی (Seal) به منظور جلوگیری از نشت روان‌کننده و ورود آلاینده‌ها به داخل گیربکس استفاده می‌شود. آب‌بندی‌ها معمولاً از جنس پلاستیک و مواد عایق ساخته شده و در محل اتصال شفت به دنده گیربکس قرار می‌گیرند. همچنین نقاطی مانند سوپاپ هوا و درپوش تخلیه روغن نیز از واشرهای مخصوصی جهت آب‌بندی استفاده می‌کنند.

سیستم روانکاری
گیربکس‌های صنعتی برای کاهش اصطکاک، دفع گرما و جلوگیری از پوسیدگی و ساییدگی نیاز به روغن‌کاری مناسب دارند. روان‌کننده‌هایی مانند روغن دنده یا گریس باید به خوبی درون گیربکس گردش داشته باشند.

لوازم جانبی گیربکس
بسته به کاربرد و الزامات خاص برنامه، گیربکس‌های صنعتی می‌توانند شامل لوازم جانبی مانند فلنج خروجی، شرینک دیسک، بک استاپ، بازوی گشتاور، سنسورهای حرارتی و لرزش و … باشند؛ این لوازم به نگهداری مناسب و پیشگیری از مشکلات احتمالی کمک می‌کنند.

اجزای گیربکس حلزونی
اجزای گیربکس حلزونی عبارت‌اند از:

پوسته
ماردون
چرخ‌دنده حلزونی
بلبرینگ‌ها
کاسه‌نمدها
سوپاپ هوا، دریچه بازدید روغن و پیچ تخلیه روغن
فلنج (در صورت وجود)
در ادامه به معرفی دقیق‌تر هر یک از قطعات داخل گیربکس حلزونی می‌پردازیم.

اجزای گیربکس حلزونی

ماردون گیربکس حلزونی

شفت ورودی گیربکس حلزونی یک ماردون فولادی است که دندانه‌های آن با یک چرخ‌دنده حلزونی درگیر می‌شود. این قطعه گیربکس حلزونی از ماشینکاری یک استوانه فلزی از جنس آلیاژ فولادی ساخته شده و به عنوان ورودی گیربکس، نیرو را به دنده حلزونی منتقل می کند.

ماردون یا شفت مارپیچ گیربکس حلزونی در دو نوع سالید شفت و هالو شفت برای انواع مختلف گیربکس حلزونی تولید می شود،

ماردون سالید شافت: این نوع ماردون، به‌شکل یک استوانه فلزی توپر ساخته‌ می‌شود. برای اتصال ماردون سالید یا شفت نری به الکتروموتور باید از قطعات جانبی مانند کوپلینگ یا تسمه و پولی استفاده‌شود.
ماردون هالوشافت: ماردون هالوشفت به‌شکل استوانه فلزی توخالی تولید شده و به صورت مستقیم با شفت موتور کوپل می‌شود. برای کوپل مستقیم الکتروموتور و گیربکس حلزونی هالوشفت، باید شفت الکتروموتور داخل هالوشفت ماردون قرار گرفته و خار مربوطه به درستی جا زده شود. برای محکم‌تر شدن اتصال، فلنج‌های موتور و گیربکس به هم پیچ می‌شوند.
ماردون گیربکس حلزونی

چرخ دنده گیربکس حلزونی

چرخ‌دنده حلزونی یکی از مهمترین قطعات گیربکس حلزونی است. چرخ دنده حلزونی وظیفه تولید و انتقال گشتاور خروجی را بر عهده دارد. باید دقت داشت که سطح درگیری ماردون و چرخ دنده در گیربکس حلزونی خیلی زیاد نیست و در نتیجه لقی این گیربکس نسبتا زیاد است و در مقایسه با گیربکس های هلیکال و خورشیدی راندمان نسبتا پایینی تا حدود 65% دارد.

چرخ دنده گیربکس حلزونی

پوسته گیربکس حلزونی

ادامه مطالب

 

پوسته گیربکس حلزونی معمولاً با دو جنس آلومینیوم و چدن ساخته می‌شود. پوسته چدنی دارای مقاومت و استحکام بیشتری بوده و در گیربکس های سایز متوسط تا بزرگ استفاده می شود. پوسته یا هوزینگ (Housing) تمامی اجزای داخل گیربکس را در بر می‌گیرد؛ همچنین برای کاهش اصطکاک و خنک‌کاری گیربکس، داخل پوسته گیربکس را با مقدار کافی از روغن مناسب گیربکس حلزونی پر می کنند.

گیربکس حلزونی با تجهیز بعدی به دو روش زیر متصل می‌شود:

پایه (نصب و پیچ شدن روی شاسی)
فلنج (نصب از طریق فلنج در قسمت شافت یا هالوشافت خروجی گیربکس)
بلبرینگ گیربکس حلزونی

یکی دیگر از مهم ترین اجزای گیربکس حلزونی، بلبرینگ‌ها هستند که به چرخش روان شفت‌ها کمک می‌کنند. همچنین بلبرینگ‌ها با کنترل نیروهای شعاعی و محوری روی شفت، به افزایش طول عمر کاری گیربکس کمک می‌کنند.

بلبرینگ گیربکس حلزونی

کاسه نمد گیربکس حلزونی

برای کارکرد گیربکس در شرایط بهینه نیاز است که روغن داخل آن حجم مناسبی داشته باشد و روانکاری دنده ها به بهترین شکل ممکن انجام پذیرد. از این رو قطعه ای به نام کاسه نمد یا oil seal وجود دارد که برای جلوگیری از نشتی روغن و همچنین ورود گرد و غبار و رطوبت به داخل گیربکس به‌کار می‌رود.

این قطعه جزو قطعات مصرفی گیربکس حلزونی است و پس از مدتی خاصیت آب‌بندی خود را از دست می‌دهد؛ زمان تعویض کاسه نمد با توجه به میزان کارکرد گیربکس و با توجه به بازرسی‌های دوره‌ای گیربکس حلزونی مشخص می‌شود. برای خرید قطعات گیربکس حلزونی از طریق شماره‌تلفن 02191304300 با کارشناسان کالاصنعتی درتماس باشید.

 



:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 آذر 1403 | نظرات ()