گیربکس حلزونی چیست
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

گیربکس حلزونی نوعی گیربکس کاهنده است که برای کاهش سرعت منبع ورودی (الکتروموتور) و افزایش گشتاور خروجی به کار می‌رود؛ اجزای اصلی این گیربکس صنعتی شامل یک شفت با رزوه‌های مارپیچ (ماردون) و یک چرخ‌دنده حلزونی است. محور ورودی و خروجی گیربکس حلزونی با زاویه ۹۰ درجه نسبت به یکدیگر قرار گرفته‌اند. از جمله مزایای گیربکس‌های حلزونی در مقایسه با سایر گیربکس‌ها می‌توان به ابعاد کوچک‌تر، زاویه ۹۰ درجه شفت‌ها و عدم برگشت‌پذیری در نسبت تبدیل بالاتر از ۱:۴۶ اشاره کرد. گیربکس‌های حلزونی در انواع مختلفی تولید می‌شوند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

انواع گیربکس های حلزونی
گیربکس‌های حلزونی را بر اساس پارامترهای مختلفی مانند طراحی ظاهری، نوع ورودی و خروجی و مشخصات فنی دیگر می‌توان دسته‌بندی نمود؛ اما رایج‌ترین نوع دسته‌بندی گیربکس‌های حلزونی بر اساس شکل ظاهری آن‌ها است.

انواع گیربکس حلزونی

انواع گیربکس حلزونی بر اساس شکل ظاهری پوسته عبارت‌اند از:

گیربکس حلزونی دایره‌ای (VF و MVF)
گیربکس حلزونی مکعبی یا کتابی
نحوه کار گیربکس حلزونی دایره‌ای و مکعبی مشابه هم بوده و این دو گیربکس، صرفاً از نظر ظاهری و برخی از مشخصات فنی با یکدیگر تفاوت دارند.

انواع گیربکس حلزونی براساس نوع ورودی

منظور از ورودی گیربکس حلزونی، نوع شفت ورودی و نحوه اتصال الکتروموتور و گیربکس است؛ انواع گیربکس حلزونی بر اساس نوع شفت ورودی (ماردون) به دو دسته تقسیم می‌شوند:

سالید شفت: در این گیربکس‌ها، ماردون به‌صورت شفت نری توپر است؛ گیربکس‌های VF و برخی از انواع گیربکس مکعبی از این نوع ورودی استفاده می‌کنند.
هالو شفت: هالو شفت یا شفت مادگی، نوع دیگری از انواع ورودی گیربکس‌های حلزونی است؛ در این حالت، موتور و گیربکس به‌صورت مستقیم به‌وسیله فلنج به هم متصل می‌شوند.
انواع گیربکس حلزونی بر اساس نوع خروجی

خروجی گیربکس حلزونی، نحوه اتصال گیربکس با تجهیز بعدی را مشخص می‌کند. به‌طورکلی، همه گیربکس‌های حلزونی از نوع هالوشفت بوده و به دو دسته پایه‌دار و فلنج دار تقسیم می‌شوند. در گیربکس‌های حلزونی پایه‌دار که با نام نرمال نیز شناخته می‌شوند؛ پایه‌های گیربکس که به پوسته متصل شده است، به‌وسیله پیچ به شاسی متصل می‌شود. گیربکس‌های فلنج دار نیز در دو نوع فلنج بزرگ (FF یا F) و فلنج کوتاه (C یا FC) عرضه می‌شوند.

موتور گیربکس حلزونی
انتخاب الکتروموتور مناسب برای یک گیربکس حلزونی نیازمند دانش فنی و محاسبات توان، سرعت، گشتاور و بررسی ابعاد هر دو دستگاه است؛ به‌همین‌علت، برخی خرید موتور گیربکس حلزونی را به خرید جداگانه این دو دستگاه ترجیح می‌دهند. موتور گیربکس حلزونی که با نام الکتروگیربکس حلزونی نیز شناخته می‌شود، ترکیب یک گیربکس حلزونی و الکتروموتور است که به‌صورت مستقیم با هم کوپل شده‌اند. همه گیربکس‌های حلزونی با ورودی هالوشفت، در صورت سفارش مشتریان می‌توانند به‌صورت موتور گیربکس ارائه شوند.

خرید گیربکس حلزونی
برای خرید گیربکس حلزونی متناسب با نیاز یک صنعت یا کاربرد صنعتی، ابتدا باید نیازهای موردنیاز به‌دقت بررسی شود و سپس باتوجه‌به آن‌ها گیربکسی با مشخصات مناسب انتخاب شود. مهم‌ترین مشخصاتی که برای خرید گیربکس حلزونی باید بررسی شوند، عبارت‌اند از:

تیپ گیربکس: در ابتدا باید بر اساس نوع کاربرد، تیپ گیربکس را مشخص نمایید؛ پس از اینکه تیپ گیربکس (گرد یا مکعبی) انتخاب شد باید مشخصات فنی آن‌ها را بررسی کنید.
نسبت تبدیل: یکی از مهم‌ترین مشخصات فنی که برای خرید گیربکس حلزونی باید بررسی شود، نسبت تبدیل یا نسبت دنده است. نسبت دنده تعیین‌کننده سرعت خروجی گیربکس است و درصورتی‌که به‌درستی انتخاب نشود به گیربکس و سایر تجهیزات وابسته آسیب می‌رساند.
توان موتور: هر گیربکس ظرفیت مشخصی برای تحمل توان الکتروموتور دارد؛ در هنگام خرید گیربکس حلزونی، باید آن را متناسب با توان موتور انتخاب نمایید.
نوع چرخ‌دنده: اکثر گیربکس‌های حلزونی از چرخ‌دنده‌های حلزونی استفاده می‌کنند؛ اما برخی از برندهای معتبر مانند گیربکس SEW علاوه بر دنده حلزونی از یک جفت دنده هلیکال نیز در محصولات خود استفاده می‌کنند که موجب بهبود راندمان و افزایش بازه نسبت تبدیل گیربکس می‌شود.
جنس چرخ‌دنده: چرخ‌دنده‌های حلزونی از سه آلیاژ نیکل-برنز، فسفر-برنز و آلومینیوم-برنز تولید می‌شوند؛ که به ترتیب نیکل-برنز بیشترین مقاومت و بیشترین قیمت را داشته و آلومینیوم-برنز برای کاربردهای سبک‌تر و قیمت پایین‌تر استفاده می‌شود.
برند سازنده: پس از بررسی مشخصات فنی، برند سازنده نیز می‌تواند یکی از عوامل مؤثر در انتخاب و خرید گیربکس حلزونی باشد.
برای خرید گیربکس حلزونی از معتبرترین برندهای ایرانی و جهانی، با کارشناسان کالا صنعتی از طریق شماره‌ تلفن ۰۲۱۹۱۳۰۴۳۰۰ در تماس باشید.
قیمت گیربکس حلزونی
قیمت گیربکس حلزونی باتوجه‌به نوع گیربکس و مشخصات فنی آن تغییر می‌کند. برای مشاهده قیمت گیربکس‌های حلزونی، باید به صفحه هر محصول مراجعه نموده و یا با کارشناسان فروش در ارتباط باشید. از جمله عوامل مؤثر بر قیمت گیربکس حلزونی عبارت‌اند از:

تیپ گیربکس: به‌طور‌ کلی، گیربکس‌های کتابی قیمت بیشتری نسبت‌به گیربکس‌های حلزونی گرد دارند.
سایز گیربکس: قیمت گیربکس حلزونی کوچک، کم‌تر از گیربکس‌های سایزهای بزرگ‌تر است.
برند گیربکس: برندهای معتبر گیربکس، قیمت بیشتری نسبت به محصولات کم‌تر شناخته‌ شده دارند؛ به عنوان مثال، قیمت گیربکس حلزونی ایتالیایی، نسبت به گیربکس‌های چینی و ایرانی بسیار بیش‌تر است.
نحوه نصب: یکی از عوامل مؤثر در قیمت گیربکس‌های حلزونی گرد (VF و MVF) نحوه نصب آن‌ها است؛ اما در مورد گیربکس‌های کتابی، نحوه نصب تأثیری بر قیمت ندارد. به‌صورت‌کلی، گیربکس‌های تیپ FC (فلنج‌دار) قیمت بیشتری نسبت به گیربکس‌های تیپ N (نرمال-پایه‌دار) دارند.
وب‌سایت کالا صنعتی علاوه بر عرضه گیربکس‌های حلزونی از برندهای معتبر، نماینده و عاملیت فروش بسیاری از این برندها نیز بوده و گیربکس‌های حلزونی را با قیمت نمایندگی و خدمات پس از فروش ارائه می‌نماید.

نحوه نصب گیربکس حلزونی
یکی از مزایای گیربکس حلزونی، امکان نصب در جهت‌های مختلف است؛ منظور از نحوه نصب، حالت‌های مختلف اتصال موتور و گیربکس و گیربکس با تجهیز بعدی است. در تصویر زیر طریقه نصب گیربکس حلزونی گرد را مشاهده می‌کنید.

نحوه نصب گیربکس حلزونی گرد

در تصویر زیر طریقه نصب گیربکس کتابی را مشاهده می‌نمایید.

نحوه نصب گیربکس‌های حلزونی مکعبی

مزایای گیربکس حلزونی
از جمله مزایای گیربکس حلزونی نسبت به گیربکس‌های هلیکال، خورشیدی و ... عبارت‌‌‌‌اند از:

تعمیر و نگهداری آسان
پایین‌ترین قیمت در گیربکس‌های صنعتی
راه اندازی بسیار ساده
روغنکاری ساده و آسان در طول زمان مصرف
خاصیت خود قفل شوندگی و عدم برگشت پذیری در نسبت های تبدیل بالای 46
کاربرد گیربکس حلزونی
از گیربکس‌های حلزونی در کاربردهای مختلف صنعتی استفاده می‌شود؛ رایج‌ترین کاربردهای این گیربکس‌ها، به عنوان گیربکس بالابر ساختمانی و گیربکس نانوایی است. برخی از کاربردهای گیربکس حلزونی عبارت‌اند از:

نانوایی
بالابر ساختمانی
نوار نقاله
میکسرها
صنایع غذایی
صنایع بسته‌بندی
اجزای اصلی گیربکس حلزونی
ماردون
چرخ دنده
پوسته گیربکس
بلبرینگ
کاسه نمد
اجزای اصلی گیربکس حلزونی

تعمیر گیربکس حلزونی
یکی از دغدغه‌های اصلی صاحبان صنایع و گیربکس‌های صنعتی، تعمیر و نگهداری آن‌ها است. منظور از تعمیر گیربکس حلزونی، تعویض قطعات آسیب‌دیده آن‌ها است. برای گیربکس‌های ایرانی امکان تأمین قطعات وجود دارد ولی برای گیربکس‌های چینی و اروپایی امکان تأمین قطعات یدکی وجود ندارد و در صورت خرابی، باید گیربکس را تعویض نمایید. همچنین در مورد گیربکس‌های حلزونی تا سایز 63، قیمت قطعات بسیار بالا بوده و تعمیر آن‌ها مقرون‌به‌صرفه نیست؛ اما برای سایزهای بزرگ‌تر، تعمیر گیربکس نسبت به تعویض آن مقرون‌به‌صرفه‌تر است.

بهترین برندهای گیربکس حلزونی
بهترین برندهای گیربکس حلزونی

تولید کنندگان مختلفی در سراسر جهان در زمینه گیربکس های حلزونی تخصص دارند اما برخی از آن ها به دلیل طراحی های متفاوت و خاص، امکانات بیشتر و خدمات پس از فروش بهتری دارند، در نظر مخاطبان ارزش بیشتری پیدا کرده اند. در ادامه لیست بهترین برندهای گیربکس حلزونی را معرفی خواهیم کرد:

منبع:https://www.kalasanati.com/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%AC%D9%88/108/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3-%D8%AD%D9%84%D8%B2%D9%88%D9%86%DB%8C





:: بازدید از این مطلب : 96
|
امتیاز مطلب : 31
|
تعداد امتیازدهندگان : 11
|
مجموع امتیاز : 11
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 خرداد 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: