7 مورد از مهم ترین علائم خرابی گیربکس بالابر ساختمانی
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

اهمیت بالابرهای ساختمانی بر کسی پوشیده نیست؛ کافی است تصور کنید ساخت بناهای مهمی مانند برج ایفل، ساختمان امپایر استیت یا برج میلاد بدون کمک بالابرها چقدر طولانی، سخت و غیر ممکن می شد. هرچه ساختمان ها بلندتر باشند، جابجایی مصالح و تجهیزات ساختمانی نیز سخت تر می شود. اما همان اندازه که بالابرهای ساختمانی برای ساخت و ساز مهم هستند، گیربکس بالابر ساختمانی برای بالابرها مهم است. تقریباً در تمامی تجهیزاتی که برای بلند کردن بارها استفاده می شوند، مانند جرثقیل، لیفتراک، کامیون و بالابرهای ساختمانی از انواع گیربکس صنعتی استفاده می شود ولی در بالابرهای ساختمانی بیشتر گیربکس حلزونی به کار می رود.

گیربکس بالابر ساختمانی

با توجه به اهمیت این تجهیزات، باید علائم خرابی گیربکس بالابر ساختمانی را به سرعت ریشه یابی کرد و اقدامات لازم برای تعمیر آن ها را انجام داد. گرچه تعمیر گیربکس کاری تخصصی است ولی تشخیص علائم خرابی آن نیاز به دانش فنی و تخصصی ندارد. در این مقاله قصد داریم مهم ترین علائم خرابی گیربکس بالابر ساختمانی را معرفی کنیم که مشکلات گیربکس را پیش از آن که خیلی جدی شوند و به کل سیستم آسیب بزنند، رفع نمایید.

گیربکس بالابر

7 مورد از مهم ترین علائم خرابی گیربکس بالابر
صدای غیر معمول
لرزش
کاهش قدرت یا سرعت
نشت روغن
تولید حرارت بیش از حد
قطع مکرر کلیدها و تجهیزات ایمنی
افزایش مصرف انرژی
در ادامه هریک از این موارد را شرح می دهیم. همچنین در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می کنیم مقاله عیب یابی گیربکس صنعتی را مطالعه فرمایید.

صدای غیر معمول گیربکس
یکی از بارزترین علائم خرابی گیربکس بالابر ساختمانی، وجود صداهای غیرعادی گیربکس در حین کار بالابر است. اگر از گیربکس بالابر صدای خراش، ناله یا صدای کوبیدن به گوش می رسد، می تواند نشانه ای از آسیب داخلی یا ناهماهنگی دنده ها باشد. این صداها ممکن است ناشی از فرسودگی یاتاقان ها، آسیب دیدگی چرخ دنده ها یا روغن کاری نامناسب و ناکافی گیربکس باشد. به هیچ عنوان صدای غیر معمول گیربکس را نادیده نگیرید زیرا ممکن است در طول زمان بدتر شده و منجر به خرابی کل گیربکس و لوازم مرتبط با آن شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه روغن کاری گیربکس، مقاله روش های روغنکاری گیربکس صنعتی را مطالعه فرمایید.

لرزش زیاد گیربکس
یکی دیگر از نشانه های خرابی گیربکس بالابر، لرزش یا تکان های بیش از حد در حین کار است؛ لرزش بیش از حد ممکن است به دلیل ناهماهنگی چرخ دنده ها، فرسودگی یاتاقان و یا آسیب دیدگی شفت ها رخ دهد. اگر افزایش ارتعاشات و یا لرزش های شدیدی که قبلاً وجود نداشتند را مشاهده کردید، حتماً علت آن ها را ریشه یابی کنید و به سرعت گیربکس بالابر را تعمیر نمایید. نادیده گرفتن لرزش زیاد گیربکس می تواند منجر به آسیب دیدگی بیشتر آن شود و حتی سایر اجزای بالابر را نیز دچار مشکل کند.

کاهش قدرت یا سرعت گیربکس
کاهش قابل توجه قدرت یا سرعت در طول عملیات بالابری نیز می تواند یکی از علائم خرابی گیربکس بالابر ساختمانی باشد. اگر متوجه شدید که گیربکس نمی تواند به سرعت عادی خود برسد و یا حداکثر ظرفیت بار خود را حمل نماید، به دنبال ریشه مشکل در اجزای داخلی گیربکس باشید. معمولاً کاهش قدرت یا سرعت گیربکس در نتیجه فرسوده شدن چرخ دنده ها، آسیب دیدگی یاتاقان ها یا روغن کاری ناکافی گیربکس باشد و کارایی و ایمنی بالابر ساختمانی را به خطر اندازد.

نشت روغن از گیربکس بالابر ساختمانی
نشت روغن از گیربکس بالابر ساختمای

خرابی گیربکس بالابر را می توان بر اساس نشت روغن نیز تشخیص داد؛ اگر متوجه لکه های روغن در محیط اطراف گیربکس و یا روی پوسته آن شدید، حتماً مهر و موم های گیربکس را به دقت بررسی کنید. نشت روغن از گیربکس بالابر ساختمانی می تواند باعث افزایش اصطکاک و تسریع سایش چرخ دنده ها و یاتاقان ها شود و برای جلوگیری از آسیب دیدگی جدی گیربکس باید به سرعت به آن رسیدگی شود.

حرارت بیش از حد گیربکس
داغ شدن و حرارت بیش از حد گیربکس در حین کار، یکی دیگر از علائم خرابی گیربکس بالابر ساختمانی است. اگر گیربکس بالابر در حین کار به طور غیرمعمول داغ می شود، می تواند نشانه ای از روغن کاری ناکافی، اصطکاک بیش از حد یا ناهماهنگی دنده ها باشد. حرارت بیش از حد گیربکس، سایش اجزای داخلی آن را تسریع نموده و منجر به خرابی زودهنگام گیربکس می شود. نظارت منظم بر دمای گیربکس و رسیدگی سریع به افزایش دمای آن تأثیر زیادی در جلوگیری از آسیب دیدگی جدی گیربکس بالابر ساختمانی دارد. با توجه به اینکه اغلب از گیربکس حلزونی برای بالابرهای ساختمانی استفاده می شود، پیشنهاد می کنیم مقاله تعمیر و نگهداری گیربکس های حلزونی را نیز مطالعه فرمایید.

قطعی مکرر کلیدها و تجهیزات ایمنی
بیشتر بالابرهای ساختمانی برای جلوگیری از حوادث و محافظت از کاربران به وسایل ایمنی مانند کلیدهای قطع کننده حرکت و سنسورهای اضافه بار مجهز شده اند. اگر این تجهیزات به طور مکرر در حین کار بالابر خاموش یا فعال شوند، ممکن است یکی از علائم خرابی گیربکس بالابر ساختمانی باشد. خرابی گیربکس بالابر می تواند منجر به نوسانات غیرعادی بار یا حرکات نامنظم دستگاه شود و تجهیزات ایمنی را در مواقع غیر ضروری فعال نماید. بررسی علت قطعی مکرر کلیدها و تجهیزات ایمنی برای اطمینان از عملکرد ایمن بالابر ساختمانی ضروری است.

افزایش مصرف انرژی بالابر
افزایش ناگهانی مصرف انرژی توسط بالابر ساختمانی می تواند یکی از نشانه های غیرمستقیم خرابی گیربکس بالابر ساختمانی باشد. هنگامی که گیربکس بالابر آسیب می بیند و یا اصطکاک بیش از حدی دارد، برای جبران عملکرد مؤثر خود به قدرت بیشتری نیاز دارد و باعث اعمال بار بیشتر روی الکتروموتور می شود. نظارت بر الگوی مصرف انرژی و بررسی افزایش قابل توجه آن، می تواند به شناسایی مشکلات بالقوه گیربکس و رفع آن ها کمک کند. اگر علاقمندید در خصوص موتور بالابر اطلاعات بیشتری کسب کنید، مقاله انتخاب موتور بالابر ساختمانی و انواع آن را مطالعه فرمایید.

نتیجه گیری: شناخت علائم خرابی گیربکس بالابر ساختمانی برای اطمینان از عملکرد ایمن و کارآمد بالابرها بسیار مهم است. در این مقاله 7 مورد از مهم ترین علائم و نشانه های خرابی گیربکس بالابر را شرح دادیم که در صورت مشاهده آن ها باید به دنبال آسیب های احتمالی در اجزای گیربکس بگردید. پیشنهاد می کنیم در صورت مشاهده هریک از این علائم، با افراد متخصص در این زمینه مشورت نمایید تا بهتری راه برای رفع ایراد گیربکس را بیابید.

کارشناسان کالا صنعتی آماده ارائه مشاوره تخصصی در خصوص انتخاب، خرید، نصب، راه اندازی و تعمیر و نگهداری انواع گیربکس های صنعتی از جمله گیربکس بالابر ساختمانی هستند. همچنین اطلاعات کامل و مفیدی در خصوص تعمیر گیربکس صنعتی در وبلاگ کالا صنعتی وجود دارد که پیشنهاد می کنیم حتماً مطالعه فرمایید.

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3/1883/7-%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D9%87%D9%85-%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%B9%D9%84%D8%A7%D8%A6%D9%85-%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%A8%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C





:: بازدید از این مطلب : 120
|
امتیاز مطلب : 32
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : شنبه 19 خرداد 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: