انواع هواکش
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

در دنیای امروزی استفاده از هواکش ها امری ضروری در مصارف خانگی و صنعتی شده است. هواکش ها و فن ها برای گردش هوا در ساختمان ها، منازل، کارگاه ها و محیط های صنعتی استفاده می شود.

دسته بندی هواکش ها
هواکش ها به دو دسته اصلی تقسیم می شوند:

هواکش خانگی
هواکش صنعتی
هواکش خانگی
هواکش های خانگی در انواع و مدل های متفاوتی ساخته می شوند که هر کدام برای کاربرد خاصی استفاده می شوند. هواکش های خانگی دارای وظایفی از قبیل کنترل بو، جلوگیری از مه آلود شدن آینه ها، جلوگیری از رشد کپک و جلوگیری از آسیب تراکم هستند، اما مهم ترین وظیفه هواکش های خانگی خروج هوای گرم و مرطوب و جایگزین کردن آن ها با هوای خنک تر و تمیز تر است.

انواع هواکش های خانگی
هواکش (پنکه) خانگی رومیزی
هواکش خانگی پلاستیکی
هواکش خانگی فلزی
هواکش (پنکه) خانگی رومیزی
از این هواکش ها برای گردش هوا در محیط های کوچک مانند خانه ها، منازل و ادارات استفاده می شود.

هواکش رومیزی

هواکش خانگی پلاستیکی
این سری از هواکش های خانگی در دبی های متفاوتی تولید می شوند. هواکش های خانگی با دمپر برقی، اتوماتیک و یا دستی تولید می شوند. این هواکش ها اغلب برای استفاده در سرویس های بهداشتی، حمام ها، اتاق ها و محیط های های کوچک استفاده می شوند.

هواکش پلاستیکی

هواکش خانگی فلزی
این سری از هواکش های خانگی برای نصب بر روی پنجره ها و یا تخلیه آزاد استفاده می شوند.

هواکش خانگی فلزی

بیشتر بخوانید: خرید اینترنتی هواکش ایرانی
هواکش صنعتی
هواکش های صنعتی نسبت به هواکش های خانگی، بزرگتر و دارای توان بالاتر و عملکرد بهتری می باشد. این هواکش ها برای استفاده در محیط های متوسط و بزرگ ماننده فروشگاه ها، مراکز خرید، کارخانه ها، کندانسور ها، اواپراتور ها، کارگاه های صنعتی و ... استفاده می شوند. هواکش های صنعتی در انواع مختلفی با ویژگی های خاصی تولید می شوند که هر کدام در مکانی مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع هواکش های صنعتی
به طور کلی هواکش های صنعتی به دو دسته اصلی تقسیم می شوند:

هواکش آکسیال
هواکش سانتریفیوژ
هواکش آکسیال
فن آکسیال نوعی از هواکش ها می باشد که باعث می شود گاز در جهت محور و به موازات محور که پره ها به دور آن می چرخند، جریان پیدا کند. یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده عملکرد هواکش ها، تعداد و شکل پره ها می باشد. هواکش های آکسیال کاربردهای زیادی از جمله در تونل های باد و برج های خنک کننده دارند. در بسیاری از کاربردها مانند تهویه فضاهای متوسط و بزرگ صنعتی، تجاری، رستوران ها، پارکینگ ها، انبارهای صنعتی، سیستم های تأسیساتی، کندانسور ها، اواپراتورها و ... از هواکش های آکسیال استفاده می شود.

انواع هواکش آکسیال

هواکش سانتریفیوژ
در هواکش های سانتریفیوژ هوا در جهت محور به فن وارد می شود و در جهت عمود بر محور خارج می گردد. یک فن سانتریفیوژ قابلیت اتصال به شبکه کانال کشی را دارد. موتور این فن ها به صورت تک فاز یا سه فاز می باشد. هواکش های سانتریفیوژ بر دسته بندی های متفاوتی دارد. یک دسته بندی بر اساس نوع پروانه و یک دسته بندی بر اساس نوع هواکش است.

دسته بندی هواکش ها بر اساس نوع پروانه
هواکش سانتریفیوژ پروانه فوروارد
هواکش سانتریفیوژ پروانه بکوارد
هواکش سانتریفیوژ پروانه فوروارد
هواکش های سانتریفیوژ فوروارد دارای هوادهی بالا و فشار استاتیکی متوسط می باشند. فن های سانتریفیوژ خود به دو دسته یک طرفه و دو طرفه تقسیم می شوند. هواکش های سانتریفیوژ فورواد یک طرفه به صورتی عمل می کند که مکش هوا از یک سمت و خروج هوا از دهانه است که این هواکش ها اغلب برای توزیع و یا تخلیه هوا در ظرفیت های پایین استفاده می شد. فن های سانتریفیوژ دو طرفه به صورتی عمل می کند که مکش هوا از دو سمت و خروج هوا از دهانه است که معمولاً در دستگاه های هواساز و تجهیزات تهویه مطبوع استفاده می شوند.

هواکش سانتریفیوژ فوروارد

هواکش سانتریفیوژ بکوارد
هواکش های سانتریفیوژ بکوارد به دلیل شکل خاص پروانه ای که دارند، فشار استاتیکی بالاتری نسبت به هواکش های سانتریفیوژ فوروارد ایجاد می کنند. این فن های سانتریفیوژ در بسیاری از کاربردهای صنعتی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرند.

هواکش سانتریفیوژ بکوارد

دسته بندی هواکش های سانتریفیوژ بر اساس نوع هواکش
هواکش سقفی
هواکش حلزونی
هواکش کانالی
هواکش سقفی
پروانه هواکش های سقفی بکوارد می باشد. این هواکش ها به صورت مکنده کار می کنند. از این هواکش ها در بیمارستان ها، کارخانه ها، صنایع نفت و گاز، مجتمع های تجاری و اداری استفاده می شود.

هواکش سقفی

هواکش حلزونی
در این هواکش ها، پروانه فورواد و بکوارد را به دلیل خنثی کردن افت فشار داخل یک محفظه حلزونی شکل قرار میگیرند. تفاوت میان استفاده از پروانه فوروارد و بکوارد در این هواکش ها این است که در پروانه با اندازه یکسان، پروانه فوروارد در فشار کمتر، مقدار هوای بیشتری می دهد در حالی که پروانه بکوارد در فشار بیشتر، مقداری هوای کمتری می دهد.

هواکش حلزونی

هواکش کانالی
این نوع از هواکش های سانتریفیوژ کاملا صنعتی هستند و از پروانه بکوارد در این هواکش ها استفاده می شود. هواکش های سانتریفیوژ کانالی در ابتدا، مابین، انتهای کانال و یا چسبیده به سقف و یا روی زمین قابل نصب هستند.

هواکش کانالی

سایت کالا صنعتی به عنوان بزرگترین تأمین کننده اینترنتی، فروش انواع هواکش های خانگی و صنعتی، انواع قطعات صنعتی را به فروش می رساند. شما می تواند برای اطلاع از آخرین قیمت ها، زمان تحویل و موجودی با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید.

منبع:https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C-%D9%85%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%B7/1816/%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D9%87%D9%88%D8%A7%DA%A9%D8%B4





:: بازدید از این مطلب : 88
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 خرداد 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: